Kapadokya Destinasyon Olmalı

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok, Kapadokya bölgesi turizminin Destinasyon olması gerektiğini belirtirken, geceleme oranlarının artırılması için Antalya’nın örnek alınması gerektiğini söyledi.

Kültür turizmi ağırlıklı turizm yapılan Kapadokya bölgesinin her ne kadar Deniz-Kum-Güneş üçgeninden uzak olsa da bünyesindeki turizm değerlerini daha etkin bir şekilde kullanarak 1.8 geceleme oranının üzerine çıkabileceğini belirten Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok, Erciyes, Niğde ve Kırşehir gibi değerlerinde devreye girmesiyle birlikte Kapadokya bölgesindeki geceleme oranlarının artırılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Tok, “Kapadokya bölgesi turizmde daha iyi yerlere gelmek istiyorsa bir destinasyon haline gelmeyi başarmalı. Nasıl ki Antalya’ya gelen turist bir hafta 10 gün süreyle deniz-kum ve güneş turizminden faydalanıyorsa Kapadokya bölgesi de kültür turizminde tüm değerlerini daha etkin kullanır hale gelmeli. Sadece Nevşehir değin Erciyes, Niğde ve Kırşehir gibi illerimizdeki turizm değerleri de devreye sokularak bölgeye gelen turistin yörede daha fazla gün geçirmesi sağlanabilir. İnşallah 7 gün geceleme oranına çıkar ve destinasyon oluruz. Yoksa bir haftalığına kültür turları buraya gelmiyor. Bu işler bugünden yarına olacak işler değil. Ancak bölge turizmcileri olarak bölgedeki turizm potansiyelinin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi, ekonomik olarak bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için çalışmalıyız” diye konuştu.