Kapadokya Havalimanı 6 ay bakıma alınıyor. KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, havalanının kapalı kalmasının Kapadokya turizmini daha olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kapadokya Havalimanı kapatılıyor mu? Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Bölgesinde yabancı turist sayısında büyük bir düşüş olduğunu ve Kapadokya Havalimanı'nın bakım adı altında kapatılacağını ve bu nedenle birçok kişinin işsiz kalacağını ifade etti.

Dinler, açıklamasında "Çok fazla söze gerek yok, herkes ne olduğunu aslında çok iyi biliyor ama işin kötü tarafı bu durumu bertaraf etmek için neredeyse hiç bir adım atılmıyor. Lütfen yazılanlara söylenenlere aldanmayın. Sadece Kapadokya'da turist sayısında yüzde 75'e yakın bir düşüş var, ülkenin diğer bölgeleri de yangın yeri. Kapadokya'da sadece Nisan - Mayıs aylarında Cumartesi günlerine sıkışmış yerli yoğunluğu dışında hiç hareketlilik olmadı. 100'e yakın personel istihdam eden bazı işletmeler günü 5 - 10 oda ile kapatıyor. Turist sayısında yaşanan bu düşüş yetmezmiş gibi Kapadokya ve Türkiye turizmcileri birçok sorun yaşıyor. Bu sorunlardan bazıları ise Kapadokya Havalimanı'nın kapatılmasıdır. Eski adıyla Nevşehir Havalimanı yeni adıyla Kapadokya Havalimanı Ağustos ayı sonu itibariyle geçici olarak 6 aylığına "bakım" adı altında kapatılmak isteniyor. Birçok kişiyi işsiz bırakacak, Kapadokya'nın bağlantısını koparacak bu hamleyi yapmanıza asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Nevşehir Milletvekili Sayın Ebubekir Gizligider'e de teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.