Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın kiralanması suretiyle işletme hakkının devri için ihale açılmıştı. Peki, şimdiye kadar hangi şirketler ihale için şartname aldı?

KAPADOKYA'YA KİMLER TALİP !

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; açılan ihaleye ilginin beklenenden çok daha düşük olduğu belirtilirken TAV, İçtaş ve YDA gibi devlerin havalimanı ihalesi için DHMİ’den şartname aldığı öğrenildi.

Şartname alan şirketlerin yetkilileri, projenin Nevşehir Kapadokya Havalimanı için zor olduğunu belirtiyor. Havalimanının geleceğinin iç açıcı durumda olmadığı da ifade ediliyor.

Öte yandan Nihat Özdemir’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limak’ın da Nevşehir Kapadokya Havalimanı ihalesi için şartname alması bekleniyor.

DHMİ tarafından 7 Kasım 2014 tarihinde Mavi Salon’da gerçekleştirilecek ihaleye şartname alan firmalardan hangilerinin katılacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

GEÇTİĞİMİZ YILKİ YOLCU SAYISINI ŞİMDİDEN GEÇTİ

Özellikle sıcak hava balon uçuşları ve kültür turizmiyle dikkat çeken Nevşehir’e 2013 yılında bir önceki seneye göre tüm uçak trafiği yüzde 17 artışla toplam 2403 uçak iniş yaparken yine aynı dönemde dış hat uçuş sayısı yüzde 69 oranında düşmüştü.

Söz konusu havalimanı, toplam yolcu sayısında da 2013 yılı sonunda elde edilen veriler doğrultusunda bir önceki seneye göre yüzde 20 artış kaydederek 196 bin 828 kişiyi ağırlamıştı.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı, bu yıl henüz tamamlanmamasına rağmen Eylül ayının sonunda 228 bin 113 yolcuyu ağırlayarak geçtiğimiz yılki rakamlara fark atacağını şimdiden gösterdi.

©AirportHaber.com ÖZEL
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/kapadokya-havalimani-ihalesi-icin-kimler-sartname-aldi.html