Türkiye 'nin turizm merkezlerinden Kapadokya, hızlı demiryolu hatları ile ulusal demiryolu ağına bağlanacak. 

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Konya-Kapadokya üzerinden Kayseri’ye, Eskişehir üzerinden de yüksek hızlı trenle İstanbul’a bağlanacak" dedi.

Antalya'yı, demiryolu ile Eskişehir üzerinden İstanbul 'a, Konya üzerinden de  Ankara , Kayseri ve Nevşehir ile Kapadokya'ya bağlayacak proje için çalışmalar sürüyor diyen Çavuşoğlu, böylelikle Antalya ve Kapadokya , hızlı trenle Ankara ve İstanbul'a bağlanacak dedi.

Toplam 642 kilometre uzunluğa sahip (Kayseri-Nevşehir 41 kilometre, Nevşehir-Aksaray 110 kilometre, Aksaray-Konya 148 kilometre, Konya-Seydişehir 91 kilometre, Seydişehir-Manavgat 98 kilomekte, Manavgat-Alanya 57 kilometre, Manavgat-Antalya 97 kilometre) projenin 2016 yılında temeli atılacak. 

Tahmini yapım bedeli 11,5 milyar lira olan proje tamamlandığında her yıl ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek.

Demiryolu hatları, 200 kilometre/saat hıza uygun inşa edilecek. Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolu hatları tamamlandığında Antalya-İstanbul seyahat süresi 4,5 saat, Antalya- Ankara arasındaki seyahat süresi de 3 saat olacak.