Kartal Belediyesi tarafından Kapadokya’da yapılan Kapadokya Kartal Otel, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda davetli katıldı.Törende açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yer alan 250 kişilik yatak kapasitesine sahip Kapadokya Kartal Otel’de 15 süit oda, 78 standart oda, açık havuz, 250 kişilik kapalı restoran, 600 kişilik teras restoran, 600 metrekare kapalı alan ve 5 bin metrekare oto park bulunduğunu ve otelin yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğini ifade etti. Otelin tüm Kartal halkına ve Türk turizmine hayırlı olmasını dileyen Öz, “Siyaseten belki doğru belki yanlış ama bir şeyin üstünü açıkça vurgulamam gerek. Bu bölge Hıristiyanlığın dünyaya yayılma merkeziydi ve kan dökülmeden İslamlaştı ve Türkleşti. Bunu sağlayan biraz ilerdeki Hacıbektaş Veli, bunu sağlayan Osmanlı devletinin kurucusu Şeyh Edebali’dir. Bunun nedeni biraz ilerde yatmakta olan Yunus Emre’dir, bunun nedeni Ahi Evran’dır, bunun nedeni Balım Sultan’dır, bunun nedeni Mevlana’dır. İşte bu bölgede Erciyes ile Hasan Dağ arasında kalan bölgeye genel olarak Kapadokya denir. Buranın kültürünü almayan ülkenin tarihine doğru teşhis koyamaz, ülkenin geleceğini de doğru yönetme şansına sahip olamaz. Dolayısıyla bu tesis sadece turistik açıdan yapılmış bir tesis değil, ezoterik felsefenin merkezinin değerli hemşerilerimize bilinmesi, algılanması, tanıtılması, her şeyden önemli de içselleştirilmesi açısından son derece önemlidir. İkincisi Sayın Genel Başkanımız SSK’nın genel müdürü iken bizde SSK’da başhekimdik. Orada yapılan uygulama bugün burada yapılan uygulama ile eşdeğerdir. Orada yapılan uygulama her yıl Nisan ayında SSK başhekimleri, müdürleri SSK’nın Side kampında toplanır ve bir aile, bir kurumsal kimlik geliştirilirken insan ilişkileri kuvvetlendirilirken aynı zamanda eğitim verilirdi. Biz Kartal Belediyesi olarak ‘büyük bir aileyiz’ diyorsak o aile sadece Kartal’a sığamazdı. Adaya da gittik, Kapadokya’ya da geldik. Sosyal sorumluluklarımız var, biz sosyal demokratız. Sosyal belediyeciliği öne çıkarız. Yani bir resme, sanata, heykele değer veririz. Bunlara para harcarken ‘taşa para boşa harcanır’ diye bakmayız. İnsan beyninin gelişmesi için olmasa olmazımız kültür ve sanat politikalarıdır. Onun için biz böyle tesisleri yaparız ve kaça yaptığımıza bakmayız. İnsanın insan olarak ne aldığına bakarız. Manevi değerler bizim için çok daha önemlidir” dedi.CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz’ün bu güne kadar Kartal’da oldukça başarılı çalışmalara imza atarak Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Öz’ün Kartal’da yaptığı en önemli çalışmanın kendisine göre her mahalleye bir kreş açmak olduğunu ifade eden Salıcı, “Hani sayın başbakan ‘3 çocuk yapın mutlaka’ diyor ya bizde diyoruz ki ‘Kaç çocuk yaparsanız yapın ama biz CHP olarak o çocuklara bakacağız.Kaç tanenin karnını doyurabiliyorsanız o kadar yapın ama onlara bakmak bizim boynumuzun borcu’. Sayın Başkanımız buna uygun hamleler yaptı ve kadınların daha rahat sosyal hayata kavuşması için çaba gösteriyor” diye konuştu.2014 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Salıcı, CHP’li belediyelerin İstanbul’da yaptıkları hizmetlerin vatandaşlardan büyük takdir topladığını söyleyerek, bununla birlikte partilerinin İstanbul’daki oylarının yükseldiğini vurguladı. Salıcı, İstanbul’da şu anda 12 belediyeye sahip olan partilerinin seçimlerde birçok yeni belediyeyi daha bünyesine katacağını sözlerine ekledi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da konuşmasında, Kartal Belediye Başkanı Öz’ü başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Oran, “Önemli bir yatırım, önemli bir hizmet. Gerçekten İstanbul’da güzel hizmetler veren bir belediye başkanımız var. Şimdi de güzel bir yatırımı, güzel bir hizmeti Kapadokya’da, Nevşehir’de hizmete açtı. Ben kendisini kutluyorum. Gerçekten sosyal belediyecilik, sosyal demokrat, sosyal siyaset anlayışı, sosyal sorumluluk anlayışı sadece kendi alanınıza hizmet etmek anlamına gelmiyor. Gücünüzün yettiği, imkanlarınızın elverebildiği her yere, insanın olduğu her yere o hizmeti götürmek gerekiyor. Ayrı bir özelliği ise başkanımız Öz bu toprakların evladı. Dolayısıyla bu toprakların evladı olarakta bu topraklara, doğduğu yere böyle bir hizmeti getirmesi ayrı bir mana taşıyor. Bu tesis bu güzel bölgede hem turizm açısından, tanıtım açısından önemli hizmetler verecek, aynı zamanda da burada, bu bölgede yaşayan insanlar için geçim kapısı olacak” şeklinde konuştu.Konuşmasında yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini de aktaran Oran, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde Türkiye’de çok önemli değişikliklerin olacağını ve birçok yeni belediyeyi CHP çatısında buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Son olarak konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Böylesine topraklarda bizi ayrıştırmaya, bizi bölmeye, bizi ötekileştirmeye çalışanlar tarafından yönetiliyoruz. ‘Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum’ diyenlerin bu toprakların bize anlattıklarına ilişkin hiçbir şeyi duymadığına hiç tereddüt yok. Ama bu gün biz burada hep beraber seslenmeliyiz ki; birbirimizi farklılaştıran, ötekileştiren, ayrıştıran şeylerin önemi yoktur. Hepimiz bu toprakların insanıyız ve bu topraklarda bağımsızlıkçı, çok üreten, halkça paylaşan, mutlu, özgür insanların yaşadığı bir ülkeyi yeniden kurmak hepimizin namus borcudur. Bu güzel otelin açısında bu konuşmayı yapıyorum, çünkü binalar çalışma alanlarıdır ve aslında orada ürettiklerinizle bir anlam kazanır. Hiç şüphem yok ki barışın, huzurun ve hoşgörünün merkezindeki bu otel bunu geliştirmeye çalışan insanların akıllarını ve gönüllerini ortaklaştıracağı çalışmalara sahne olacak. Dolayısıyla bu bölge önemli bir yatırım kazanmıştır. Bu yatırım çalışmalarla sadece bu bölgeye değil belki de Türkiye’nin tamamına yeni ışıklar tutacak” dedi.Konuşmaların ardından otelin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Umut Oran, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz , Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve CHP’li yöneticiler tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın ardından akşam yemeğine geçen konuklar ünlü sanatçıların müzikleriyle keyifli dakikalar geçirdiler