NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mustafapaşa ve İstanbul Yerleşkeleri City&Guilds IESOL İngilizce Sınavları Merkezi oldu.

City & Guilds, Uluslararası ESOL sınavlarını uygulayan İngiltere’nin önde gelen belgelendirme kuruluşlarından. 125 yılı aşkın deneyimi ile City & Guilds 100’den fazla ülkede 8500 merkezi bulunan ve 500’den fazla meslek dalında yılda yaklaşık 2 milyon sınav yapan İngiltere’nin en saygın akreditasyon kuruluşlarının başında gelmekte. City & Guilds aynı zamanda sertifikaları ile Europass Sertifika Eki (Europass Supplements) verebilen tek kurum olma özelliğini de taşımakta.

City&Guilds IESOL sınavları CEFR ile tamamen uyumlu olan uluslararası geçerliliğe sahip, anadili İngilizce olmayanlar için uygulanan uluslararası bir ölçme standardıdır. Bilindiği üzere, CEFR (The Common European Framework of Reference for Languages) Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı, Avrupa’da dil öğretiminde ortak standart belirlemek amacıyla Avrupa Konseyi tarafından oluşturulan bir çerçeve.

Somut faydalar sunarak dilin pratikte en iyi biçimde kullanılabilmesi için City&Guilds IESOL sınavları yazma, okuma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört beceriyi iletişimsel odaklı test ederek her alanda kullanıcıya uluslararası anlamda akademik ilerleme ve istihdam sağlanmasına yardımcı olmakta.

Okuma, Dinleme, Yazma becerileri International ESOL, Konuşma becerisi ise International Spoken ESOL sınavları ile test edilmekte ve böylece dört beceri iki ayrı sertifika ile belgelendirilmekte.