Çok sayıda vilayetten ve 15 farklı üniversiteden öğrenciler, öğretim elemanları ve idarecilerin katıldığı KOEG-II’ye yurtdışından gelen eğitimciler de vardı. Kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü, anaokulu… gibi özel/devlet kurumlarında görev yapan öğretmenler ve yöneticilerin yoğun ilgi gösterdiği Eğitim Günlerine, okul öncesi ve çocuk gelişimi alanında çalışan ya da okuyan 300'e yakın dinleyici katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASI

Anne Baba Çocuk Okulu Psikolojik Danışma Merkezi ve AKD KIDS İngilizce Anaokulu Kapadokya Şubesinin kurucusu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uzmanı S.Taylan Kapucu'nun açılış konuşmasıyla başlayan Eğitim Günlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Bozok Üniversitesi’nden gelen öğretim elemanları çeşitli uzmanlık konularına ilişkin seminerler verdiler. Özellikle uygulamalı eğitimlere yönelik ilgilinin yoğun olduğu seminerlerde, okul öncesi alanında görev yapan öğretmenlerle çok sayıda etkinlik örneği paylaşıldı.

“Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri” kapsamında “Montessori Eğitiminde İyi Uygulama Örnekleri”, “Beden Dili, Diksiyon ve İletişim Eğitimi”, “Erken Çocuklukta Yaratıcılık Eğitimi”, “Çocuklar İçin Drama Etkinlikleri”, “Oyun Terapisi İle Çocuk Resimlerinin Analizi”, “İngiltere'de Staj, Eğitim ve İş İmkânları”, “Reggio Emilia ve Waldorf Eğitimleri”, “Çocuk Eğitiminde Müzik ve Dikkat Etkinlikleri” ile “Satranç Eğitimi” konularında seminerler verildi. Seminerler sonrasında tüm katılımcılara sertifika verildi.  

 

ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ GARFIELD KOEG-II’ye RENK KATTI

Ünlü çizgi film karakteri Garfield’in Türkiye distribütörü Güloğlu Yayınları yetkilileri de KOEG-II katılımcılarıyla buluştu. Kostüm ve animasyon gösterileriyle dinleyicilerin ilgisini çeken Garfield, nisan ayında da Nevşehir’de olacak. 

Okul öncesi alanında çalışmaları ve ürünleri olan çeşitli yayınevlerinin de katıldığı Eğitim Günleri'nde katılımcılar yayınları inceleme ve yayınevi temsilcileriyle yüz yüze iletişim kurma imkânı da buldu.

 

OKUL ÖNCESİNDE EĞİTMEN EĞİTİMLERİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) ile Anne Baba Çocuk Okulu Psikolojik Danışma Merkezi arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü uyarınca, okul öncesi alanda görevli öğretmenlere ya da görev alacak aday öğretmenlere yönelik “Eğitmen Eğitimleri”nin düzenleneceğinin de müjdesinin verildiği KOEG-II’de, tüm katılımcılara söz konusu eğitimler için %10 indirim çeki takdim edildi.

Aşağıdaki başlıklar halinde açılması kararlaştırılan ve başvurularını ABÇ Okulu Psikolojik Danışma Merkezi’nin aldığı “Eğitmen Eğitimleri”ni başarıyla bitirenlere devlet üniversitesi onaylı sertifikalar düzenlenecektir:

·        Montessori Eğitmeni Eğitimi     (Süre; 160 saat, 8 hafta sonu, 2 gün)

·        Oyun Terapistliği Eğitimi              ​

 basın metni - KOEG-2 yapıldı.docx​        (Süre; 20 saat, 1 hafta sonu, 2 gün)
·        Drama Eğitmeni Eğitimi                        (Süre; 10 saat, 1 hafta sonu, 1 gün)

·        Orff (Ritim) Eğitmeni Eğitimi     (Süre; 10 saat, 1 hafta sonu, 1 gün)

·        Satranç Eğitmeni Eğitimi                      (Süre; 10 saat, 1 hafta sonu, 1 gün)

·        Gelişim Testleri Uygulayıcı Eğitimi        (Süre; 10 saat, 1 hafta sonu, 1 gün)

 

Kayıt ve detaylı bilgi için 0384 2153434, 0506 6452121 ya da 0532 1734850 numaralı telefonları arayabilir, www.annebabacocukokulu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

KAPADOKYA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜNLERİ – III (KOEG)

14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde üçüncüsü yapılması düşünülen "Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri-III"ün yoğun ilgi ve talep nedeniyle farklı illerde farklı isimlerle de yapılması kararlaştırıldı. 2016 ve 2017 yılları içerisinde KOEG'e ek olarak, Marmara Okul Öncesi Eğitim Günleri (MOEG), Ege Okul Öncesi Eğitim Günleri (EOEG), Akdeniz Okul Öncesi Eğitim Günleri'nin (AOEG) ve Güneydoğu Anadolu Eğitim Günleri’nin (GEOG) yapılacağı da bildirildi.