12. Kapadokya Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali 4-5 Ekim tarihinde düzenlenecek. Festivalde bu yıl yine Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği’nin işbirliğinde düzenleniyor.
Her yıl düzenlenen konseptten daha da farklı olarak düzenlenecek olan bu yıl ki festivalde katılımcılara yine yemek sınırlaması getirilmiyor. Önceki yıllarda düzenleme kurulu tarafından belirlenen yemeklerin yarıştığı festivalde, bu yıl yine üst başlıklarda yarışılacak. Çorba, Ana Yemek ve Tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda katılımcılar istedikleri alanda istedikleri yemeği yapabilecek.

12. düzenlenecek olan festivalde çok zengin bir içerik yer alıyor. Bu yıl iki güne çıkarılan festivalde öğrenciler, ev hanımları, profesyonel aşçılar ayrı ayrı yarışacak.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu yıl 12. düzenlenecek olan festivalin çok büyük gayretlerle hazırlandığını, festivalin artık bölgesel hale geldiğini söyledi. Cingil; “Festivalimizi bu yıl destekçi işbirlikçilerimiz ile birlikte daha profesyonel hale getirdik. Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile birlikte daha zengin bir hale getirdik. Yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Çok güzel bir çalışma süreci oldu. Yemek Festivalin artık Göreme’ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü’nden isim tescilini aldık. Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde daha fazla yol aldık” dedi.

12. Kapadokya Geleneksel Yemek Yarışması Program İçeriği

(Basın İçin)

 

4 EKİM 2013/CUMA

13.00    Yemek Yarışmasının açılışı

 

14.00    Bölgemizin lise ve dengi okulları, Yemek Bölümü öğrencilerinin yarışması

 

15.30    Türkiye Üniversiteleri ve Meslek Y.O.’ları Yemek bölümü öğrencileri yarışması

 

16.00    Dünya Uyum Koşusu takımının karşılanması

 

16.30    Turizm Geliştirme Koop. Kültür Kompleksi’nde sergilerin açılışı

            KAFSİD Karma Fotoğraf sergisi

            Yaşar ALAN Göreme gravür sergisi

B. Veysel SARI resim sergisi

İsmail BAŞER resim sergisi

 

 

5 EKİM 2013/CUMARTESİ

10.00    Yemek Festivali açılışı ve yemeklerin yarışma masasına teslimi

 

11.00    Türkiye’nin önde gelen 10 saygın şefleri ve Göreme’nin Japon gelinleri yemek gösterisi

 

11.30    Mutfakta güzel sanatlar

            -Kabak ve karpuz oymacılığı

            -Çömlek ve testi yapımı

            -Köftedokya çiğköfte sunumu

 

13.00    Yarışmaların ödül töreni

 

14.00    Halka açık yemek ikramı

 

16.00    Ankara Seğmenler ekibi gösterisi