Yeni yıla sayılı günler kala Kapadokya Bölgesinde bölge turizmcileri son hazırlıklarını tamamladı. Bölgede eğlence merkezleri yeni yıl öncesi iş yerlerinin camlarını süslerken Kapadokya bölgesinde yeni yıla girmek isteyen turistlerin kişi başı 150 TL ile 500 TL arasında değiştiği belirtildi.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesi 2016 yılına sayılı günler kala yeni yıla hazır. Bölge turizmcileri yeni yıl hazırlıklarının tamamlandığını ve bugün itibarıyla yüzde 95’lik doluluk oranına ulaşıldığını söylediler.
Göreme Beldesinde işletme sahibi olan Hüseyin Erdoğan, bölge turizmcileri olarak yeni yıl öncesinde tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydederken bölgede genellikle yerli turistlerin yeni yılı Kapadokya bölgesinde karşılayacaklarını söyledi.
Göreme Beldesinde eğlence merkezi işletmecisi Ali Erdoğan ise yeni yıl hazırlıklarının tamamlandığını güzel bir yılbaşı için Kapadokya bölgesini tercih eden misafirlerini beklediklerini kaydetti.
Bölgede başka bir eğlence merkezi işletmecisi olan Erdal Kesici ise yeni yılda gerek eğlence merkezlerinin gerekse de otellerin şu an itibarıyla yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını ancak son günlerde bu oranın yüzde yüz olacağını ifade etti. Kesici dört kişilik bir ailenin Kapadokya Bölgesinde yeni yıl masrafı 250 TL ile 300 TL arasında olduğunu sözlerine ekledi.