Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali’nin dört etkinliğinden biri olan Bisiklet Köyü Buluşması’na katılan bisikletçiler, köylerde meydan ve kahvehanelere giderek halkla sohbet ediyor, dostluklar kuruyor.

Toplamda 194 kilometre yol gidilecek ve 300 bisikletçinin katıldığı organizasyonun amacının daha fazla sayıda kişiye bisikleti sevdirmek ve Kapadokya bölgesini tanıtmak olduğu kaydedildi. 

9-13 Eylül 2015 tarihlerinde Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilecek Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali'nde ise bin 200 civarında bisikletlinin katılacağı, yol ve dağ bisikleti branşlarında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik dört farklı etkinlik düzenlenecek. Festival kapsamında S2 kategorisinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine kayıtlı ve olimpiyatlara katılmak için sporculara puan veren Dağ bisikleti Etaplı Yarışması da yer alıyor. Üç gün üç etaptan oluşan müsabaka; bireysel zamana karşı (XCT), noktadan noktaya (XCP) ve olimpik dağ bisikleti yarışmalarından oluşuyor (XCO). 30’u aşkın yabancı sporcunun kayıt yaptığı MTB etaplı yarışlarına 200’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Festival kapsamında “Veloturk Gran Fondo” bir amatör yol bisikleti yarışması da gerçekleştirilecek.

Festivali kapsamındaki etkinlikler ve tarihleri ise şöyle:
-Bisiklet Köyü Buluşması : 9-12 Eylül, Rekreasyonel bisiklet turu 
-Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları: 11-13 Eylül, Uluslararası MTB yarışmaları (lisanslı sporcular)
-Veloturk Gran Fondo: 12 Eylül, Amatör yol bisikleti yarışmaları (Kısa ve Uzun parkur)
-Dağ Bisikleti Eliminatör yarışı,: Her seride 4’er bisikletli ile eleme yarışı ((lisanslı sporcular)
CİHAN