Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasında yasa dışı turizm faaliyetinde bulunan bir Çinli şahıs dün yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, 
Göreme kasabasında yasa dışı turizm faaliyetinde bulunan bir Çinli şahıs yakalandı. Göreme kasabasındaki Evinde 2000 adet broşür, dron halikopter ve çok sayıda görsel reklam bulundu.Göreme de daha 5 kişi Çin vatandaşı bu şekilde yıllık binlerce kaçak balon satışı yapıp yine binlerce kaçak bölge turu satışı yapıp ve buna benzer birçok turistik faliyette buluyorlar.

Bu şahıslar Türk insanları sizi dolandırır, kandırır diyerek ve çinli olmanın verdiği avantajıda kullanarak çinli turistleri kolayca ikna edip sosyal paylaşım sitelerinide kullanarak ve ayrıca hiçbir çalışma izni olmadan ve hiçbir vergi ödemeden memleketimizden milyonlarca euro dövizi Çin'e aktarmaktadırlar.

Şimdi Türsab bu olayın üzerine gitmeye hazırlanıyor . Kapadokya bölgesinde Korsan turizmclik yapan Bu şahıslardan Çinli Zhang fan yakalandı sınır dışı edilecek.

Haksız kazanç karşısında mağdur olan Göremeli turizmciler ve Kapadokya turizmcileri ise bu tür olaylar karşısında sıkı bir oto kontrolün sağlanarak bu "Kolay kazanç"ın mercek altına alınmasını 
istiyorlar. Zira halihazırda Göreme başta olmak üzere çok sayıda Çinli bölgede bu tür kayıt dışı illegal kazanç sağlıyor.