Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Çavuşin köyünde peribacası oluşumundan kopan kaya parçaları, bir mekanın çatısına düştü.

Edinilen bilgilere göre Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Çavuşin köyündeki bir turizm işletmesine ait mekanın çatısına peribacası oluşumundan kopan kaya parçasının düşmesi korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. 

 Yapılan çalışmalar sonrasında kaya düştüğü yerden kaldırılırdı.

Konuya ilişkin olarak vatandaşlar tepkilerini dile getirirlerken ; Sahipsiz Kapadokya'da yetkililer ve ilgisiz ilgililer bu şekilde seyrede dururlarsa daha bu tür olayları ve acıları çok duyarız ,başımıza bir taş düşmediği kalmıştı onuda çok şükür gördük duyduk dediler.

Yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, peribacaları ve tarihi doğal oluşumların artık SOS verdiğini gerekli Koruma çalışmaları ve restarasyon çalışmaları yapılmassa ilerleyen zamanda bu tür olayları daha çok yaşayabiliriz diyerek tepkilerini dile getirdiler.

6 Mart 2007 tarihinde Ürgüp'te meydana gelen bir benzer kaya düşmesi olayında, yuvarlanan dev kayalar yamacın altındaki kayadan oyma Harem Disko Bar'ın üzerine düşmüş, Eser Büyüksarı, Özgür Akçay ve Öner adlı disko çalışanları Göçük altında kalarak feci şekilde can verirlerken, 3 kişi de yaralanmıştı.

Foto : Cem Hakan Aslan