KAPADOKYA’NIN EN BÜYÜK KONAKLAMA MERKEZİ MUSTAFAPAŞA’YA 800 MİLYON YATIRIM GELİYOR.

1 MİLYON 250 BİN METREKARELİK TURİZM YATIRIM ALANI, YATIRIMCILARLA TANIŞIYOR.

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezi konumundaki Kapadokya bölgesinde vazgeçilmez bir önem taşıyan Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1982 yılında turizm yatırım alanı olarak ilan edilen 1 milyon 250 bin metrekarelik 125 hektarlık alanda yatırım hareketliliğinin başladığı bildirildi.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak yaptığı açıklamada, 1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mustafapaşa Beldesi’nin Kuzeydoğu bölümünde Ayvalı yolundan başlayıp Gomeda Vadisi yakınlarına kadar olan 1 milyon 250 bin metrekarelik bir alanın Turizm Yatırım alanlarına 800 Milyonluk yatırım yapılaçağını söyledi.

MUSTAFAPAŞA, TURİZM YATIRIM ÜSSÜ HALİNE GELİYOR

Kapadaokya’nın en büyük konaklama merkezi mustafapaşa 10 bin yataklı otel yapım, temuz ayında temel töreni atılaçağını açıkladı.

Mustafapaşa Belediye başkanı Levent Ak Kapadokya bölegesinin en iyi korunan bölgeler arasında  biriciliğini elinde tutan(SİNASOS) Mustafapaşa 4 yıl içerisinde Kapadokya turizmini 2 katlayaçak 10 bin yataklı turizm merkezimizi imar uygulamalarını tamamladıktan sonta 18 uygulamamanın ardından özel sektörler yatırım için arsa yerlerini almaya başladı. 

Başkan Ak Mustafapaşa bölgesinde de aynı zamanda termal suyumuzuda çıkardık şimdi artık yatırımcı termal turizm yatırımlarına başlıyor.” 7 temmuzda 1.otelin temel töreni başlayacağız. Bu bölge yaklaşık 800 milyon gibi bir yatırım geliyor.

Başkan Ak daha sonra sözlerine şöyle değindi ”Özel sektör bizim burada 52 tane parselimiz var, 52 parsel ne demek 52 tane otel demek, Temuz aynda ilk turizm yatrımcının otel temel törenini gerçekletimenin gururunu yaşıyoruz. 10 yataklı projenin 52 parseli birleştirilmesinde 40 a yakın yıldızlı oteller kurulacak. Dolayısıyla bu kapadokya’nın en büyük yatırım projesi Konaklama?10 bin yatak kapasiteli otellerin devreye girmesiyle birlikte Kapadokya’nın en büyük konaklama merkezi Mustfapaşa’da sağlık turizmi, kongre turizmi, sanatsal oteller, spor turizmine yönelik oteller yapılacak, yani bu bölgede turizmin, sağlık turizmi dediğim hem kaplıca hem fiziki rehabilitasyon tesisleri olacak içerisinde, fizik tedavi ve diğer uygulamalar ile yine termal otelerinde konaklayaçak turistler doğa,kültür,tarih ve termal turizmi ile birlikte Kapadokya’nın turizmni 2 katlayayaçak konaklama otellerimiz yurt içi ve yurt dışında adından söz ettireçek doğal oteller hiznet vereçeklerini söyledi.

 Haber: Naci İşler