NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in son yıllarda en çok AB Hibe projeleri hazırlayan, Ulusal çok sayıda projenin ortaklığını yapan en aktif kadın Sivil Toplum Yapılanması olan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği bu faaliyetleri ile aynı zamanda Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’i de tanıttı.

2006 Yılında kurulan ve o günden bu yana ilimizdeki en aktif kadın Sivil toplum yapılanması olarak dikkatleri üzerine çeken Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, bu süre zarfında yaptıkları 3 AB Hibe projeli uluslar arası projenin yanında Sabancı Vakfı, Kanada ve Finlandiya Büyükelçilikleri ile yapılan projelerin başarıyla tamamlanmasının aynı zamanda Kapadokya bölgesinin tanınmasına da destek olduğuna dikkat çekti.

Ulusal ve uluslar arası tüm projelerde bölge tanıtımı içinde girişimlerde bulunduklarına değinen Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Demirbilek, “2006 Yılından bu yana yaptığımız tüm projelerde bölgemizin tanıtımı içinde çeşitli materyaller kullandık. Yaptığımız bütün projelerde dünyanın incisi bölgemizin daha fazla tanıtılması için girişimlerde bulunduk” açıklamalarını yaptı.