Nevşehir'in Aktif Derneklerinden Kapadokya Gelişim Derneği’nin, Kanada Büyük Elçiliği Tarafından Desteklenen “Karar Alma Süreçlerinden Birincil Aktör Olmaları İçin Kadınların Mücadele Etme Kapasitelerini Geliştirmek” İsimli Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıya Nevşehir Vali Yardımcısı Sn Vural DEMİRTAŞ’ın yanı sıra Nevşehir’de aktif STK’lar ile yerel medya temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan EKİNCİ; kadınların siyasal ve ekonomik karar alma mekanizmalarında daha etkin olabilmelerinin ancak demokratik mücadele yöntemlerini kullanarak mücadele etmelerine bağlı olduğunu belirterek, kontenjan bekleyerek demokratik mücadelelerde başarılı olmanın ve topluma hizmet etmenin pek mümkün olmadığını söyledi. Proje kapsamında model bir çalışma uygulanarak 20 kadına “ekip kurma ve kampanya düzenleme, tanıtım ve marka olma, toplumsal sorunlara proje üretme ve bu projelerini demokratik mekanizmalarda ve toplumsal boyutta pazarlama, seçim ve siyasal hukuk ve haklar, sosyal medyayı etkin kullanma” konularında uygulamalı eğitimler sağlanacağını belirtti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Sn. Vural DEMİRTAŞ yaptığı konuşmada “bugüne kadar toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla STK ve Kamu işbirliği içerisinde en çok kadına yönelik şiddet ve erken evlilik gibi konular üzerinde çalışıldığını ve bu alanlarda artık başta medya olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde belli bir farkındalık oluşturulduğunu, ancak başta siyasal ve ekonomik alanlar olmak üzere demokratik karar süreçlerinde kadınlar açısından toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönünde aynı farkındalığın henüz sağlanamadığını, bu sebeple Kanada Büyük Elçiliği tarafından desteklenen ve Kapadokya Gelişim Derneği tarafından yürütülecek olan bu projenin, yenilikçi bir konuyu ele aldığını ve kadınların demokratik karar alma süreçlerinde etkin olmaları için büyük katkı sağlayacağını” belirtti.

Toplantı katılımcılara ve projeye finansal destek sağlayan Kanada Büyük Elçiliği’ne teşekkür edilerek bitirildi.