Nevşehir’de örgün ve mesleki yöndeki eğitimin en önemli  kurumlarından biri haline gelen Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)’nde,  halen devam eden eğitim dönemi kursları ile birlikte 11 bin 700 kişinin , 42 değişik branşta eğitimleri tamamlanmış olacak.

Nevşehir’de  18 yaş ve üzerindeki herkesin herhangi bir ücret ödemeksizin yararlandığı eğitici ve mesleki anlamda bilgi ve becerilerin daha üst düzeye ulaşmasında aktif bir rol üstlenen KAPEM, birbiri ardına açtığı ve 4 ay süreli eğitimleri ile çeşitli meslek dallarında da kalifiye ara insan gücünün de karşılanmasında önemli bir misyon üstleniyor.

Nevşehir Belediyesi bünyesinde  2005 yılında çalışmalarına başlayan KAPEM’ de, Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü, , Elde Kurdele İşi, Osmanlıca,  Diksiyon, Ebru, Gitar, Bağlama, Keman, Ney, Kanun, Tarım, Çocuk Bakıcılığı, İstihdam danışmanlığı, AB proje döngüsü,  Takı tasarımı, Tezhip, Tiyatro, Minyatür, Tel Kırma, Pratik İngilizce, Kadın Üst Giysileri Dikimi, Mutfak Takımları Hazırlama , Bilgisayarlı Muhasebe, Arapça, Almanca, Halk oyunları ve zihinsel engellilere yönelik Dekoratif  Ev Aksesuarları Hazırlama kursları gibi 42  farklı branşta eğitim kursları düzenlendi.

KAPEM’de eğitimler halen, Belediye Caddesi üzerindeki  Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi, 2000 Evler Mahallesi  Kadın Eğitim birimi, Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Birimi ile Adnan Menderes Şehirler arası Otobüs terminalinin ikinci katındaki eğitim alanında 29. dönem eğitim çalışmaları devam ediyor.