Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) tarafından yaptırılan ve Kapıkule Gümrük Kapısı önündeki TIR sürücüleri için modern ve güvenli bir bekleme alanı oluşturacak Kapıkule TIR Parkı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ,GTİAŞ ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız , Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile çok sayıda oda ve borsa başkanının katılımıyla hizmete açıldı.

NTSO ve GTİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız burada yaptığı konuşmada;
“Dünyanın en önemli gümrük kapılarından biri olan Kapıkule Gümrük Kapısı, halen birçok uluslararası platformda örnek gösterilmektedir. Tesisimizi tamamlayıcı bir unsur olan tır parkımız ise uzun zamandır tır sürücülerimiz, ihracatçılarımız ve Edirne halkı için önemli bir ihtiyaç haline gelmişti. Bu sebeple bugün inşaatını 7 ay gibi kısa sürede tamamlamış olduğumuz tesisimizin açılışını yapmaktan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu olarak gurur duyuyoruz,
Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu olarak temel prensibimiz, bütün tesislerimizin , Türk İş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahip olmasıdır. Bu tesisimizde işletmekte olduğumuz Kapıkule Gümrük Kapısı diğer tesislerimiz gibi modern teknloji ile donatıldı. Bundan sonra değerli tır sürücülerimiz bu tesisimizde kendi evlerinde gibi konaklayabilecek , bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve sınır geçişlerinde yaşanan bekleme süresini konforlu bir ortamda geçirebilecek ve en önemlisi bekleme süresini elektronik cihazlarla takip edebileceklerdir. ” dedi
 
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ;
 “Açılışını yaptığımız Tır Parkı ile birlikte bu çağ dışı manzara bitecek. TIR’larımız Avrupa’daki muadilleri ile aynı standartta modern bir parka sahip olacak. 93 bin m2 alanda faaliyet gösterecek olan Kapıkule TIR parkı 276 TIR kapasiteli olacak. TIR parkı otomasyon sistemi ile çalışacak. Parka giren her şoför kardeşime bir çağrı cihazı vereceğiz. Bu cihaz, park edeceği yeri gösterecek, park yeri aramayacak. Bu çağrı cihazı ile ne zaman yola çıkacağım sorusunu ortadan kaldıracağız. Kendi TIR’ına sıra yaklaştığında çağrı cihazı uyarı verecek. Şoförlerimiz için duş da dahil olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını giderecekleri mekanlar olacak. Vakit geçirebilecekleri, oturabilecekleri, dinlenebilecekleri alanlar olacak. 
Şoför kardeşlerim Kapıkule’den geçmeden önce insani şartlara kavuşmuş olacak. Ayrıca TIR’ların bakım-onarım hizmeti alabileceği servis alanları da burada bulunacak. Uluslararası taşımacılık için gerekli geçiş belgelerinin dağıtılacağı tesis sayesinde, sürücülerin ihtiyacı olan tüm hizmetlere tek noktada erişmesi sağlanacak. 
Bugüne kadar 7 sınır kapısına (Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Habur, Sarp, Nusaybin ve Cilvegözü) yatırım yaptık. Halkalı İç Gümrük, Çıldır-Aktaş, Dilucu, Esendere Sınır Kapıları’na da yatırımlarımız tamamlandı. İnşallah bu gümrük kapılarımızı da, 2015 yılı içinde faaliyete geçireceğiz.” Dedi.
Bu zamana kadar 725 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yatırım yükünü devletimizin sırtından aldık. Yine bu zamana kadar devletimize 372 milyon lira vergi ödedik. Yani Oda-Borsa camiası olarak devletimizin kasasına toplam 1 milyar TL koymuş olduk. Modernizasyon sonucu yıllık 410 milyon TL sanayicimize ve ihracatçımıza kazandırdık. Birleşmiş Milletler: “Best practise/sınır geçişinde en iyi örnek”  seçti. Dünya Bankası Lojistik Endeksi: 155 ülke arasında 39. sıradan 30. sıraya yükseldik. Bütün bunlar devletimizin bütçesinden tek bir kuruş harcanmadan yapıldı” dedi.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ise Kapıkule Gümrük Kapısı Tır Parkı'nın yap, işlet, devret modeliyle tamamlandığını söyledi.

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katkılarıyla kentin kalkınmasına yönelik birçok yatırımın tamamlandığını ve birçoğunun ise devam ettiğini kaydetti.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki tır parkı yatırımının uzun süredir devam eden bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı, Vali Şahin, Kıklareli Valisi Esengül Civelek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tır parkının açılış kurdelesini kesti.