Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu yaptığı açıklamada KAPİMED’in hiçbir ajans ve kişiler ile bağlantısı yoktur dedi.

KAPİMED Cemiyeti son günlerde kamuoyu tarafından kendilerine üye haber sitelerinin sözde haber ajansı ile veya kişiler ile bağlantısı varmış tarzında yapılan söylemler karşısında bu açıklamayı yapma gereği duymuştur.

 

KAPİMED Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde;

 

‘’ Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyetimiz üye haber sitelerinin sözde bir haber ajansı ve kişiler ile anlaşmalı olarak haberleri yayınladığı söylemler tarafımıza gelmektedir. KAPİMED Cemiyeti olarak üye haber sitelerimizin hiç birinin sözde haber sözü edilen haber ajansı ve şahsıyla hiçbir alakası yoktur. KAPİMED Cemiyeti olarak üye olan haber sitelerimizin zaten bir haber havuz sistemi bulunmaktadır. İl Merkezinde ve ilçe merkezlerinde yayın yapmakta olan üye haber sitelerimiz de bu haberleri ortak haber havuzundan istemiş olduğu haberi zaten kullanmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, kamu daireleri haber sitelerimizin ismini kullanarak haber yapmaya gelen kişi veya kişilere itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.

Son olarak KAPİMED Cemiyetine üye haber sitelerinin yayınlamış olduğu haberleri ise sözde haber ajansı bizlere bağlı olan haber sitelerinden haberleri kopyala yapıştır sistemi ile alarak hiçbir kaynak belirtmeden ise başka yayın organlarına para karşılığında satmış olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. KAPİMED Cemiyeti olarak üye haber sitelerimizin haberlerini izin almadan kullanarak para karşılığında başka yayın organlarına satmakta olan sözde haber ajanslarına karşı ise en kısa sürede hukuki mücadelemizi başlatacağımızı kamuoyuna saygı ile sunarız.’’

 

KAPİMED Yönetim Kurulu