KAPTİD Başkanı Yakup Dinler Kapadokya'da ki  elektrik kesintilerine ilişkin MEDAŞ'ın açıklamasına cevap verdi.

 
Sayın MEDAŞ Yetkilisi;

Öncelikle MEDAŞ'ın elektrik kesintileri noktasında vermiş olduğunuz cevaba teşekkür ederiz. Fakat ne yazik ki cevabınız gerçeklikten uzak, sadece günü kurtarmak adına verilmiş gülünç bir cevaptır. Şöyle ki:

Bizim şikayetimizin sebebi o anda Ürgüp'te yaşanan elektrik kesintisi değildi, o kesinti sadece o yazıyı yazmamıza vesile oldu. Yazınızda "sadece ve sadece" 1 saat 26 dakika süren bir kesinti olduğundan bahsetmişsiniz. Doğrudur, fakat o yazı yazılırken bize bildirilen süre 15:00'da elektriğin verileceği idi. Ama dedik ya sorun o anda yaşanan elektrik kesintisi değil bizim isyanımız genel sıkıntı hakkında idi. Ama tabi sizin 1 saat 26 dakikalık süreyi kısa olarak değerlendirmeniz de zaten ayrıca trajikomik bir durum. Tabi 10 saatlik kesintiler yaptığınız için 1 saat 26 dakikalık bir kesintinin kısa olması sizin için gayet "normal".

Yazımızda belirttiğimiz, 10 saat süren (08:00 - 18:00) ve genelde Pazar günlerine denk gelen elekrik kesintileri hakkında neden herhangi bir cevabınız yok? Özellikle 2014 ve 2015 yıllarında yaşanan elektrik kesintileri hakkında neden genel bir değerlendirme yapmadınız? Toplamda 2014 ve 2015 yıllarında turizm bölgelerinde kaç saat elektrik kesintisi olmuştur? 

Turizm sezonundan önce bu bakımları yapıyoruz demişsiniz. Siz Kapadokya'da turizm sezonunun ne zaman olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsanız hatırlatalım, Eylül ayı Kapadokya'nın en yüksek sezonlarından birisidir, kaldı ki Kapadokya bölgesinde artık 12 ay turizm vardır, sezonluk olarak değerlendirmek çok yanlıştır.  Siz sezonlar noktasında Kapadokya ile Sejour (Sahil) Bölgelerini ile karıştırmış olmayasınız? Her ne olursa olsun bu kadar çok planlı - plansız elektrik kesintisi (bakımı) yapmaya hakkınız yok.

Ayrıca merak ettiğimiz bir husus var: 3. Şahıstan ötürü elektrik kesintisi yaşandı demişsiniz. Kimdir bu 3. Şahıs? Bugüne kadar yaşanan bütün elektrik kesintilerinin sebebi bu 3. Şahıs mıdır? Biliyor musunuz ailecek ikamet ettiğimiz 37 yıllık evimize şimdiye kadar jeneratör alma ihtiyacımız olmamıştı, ta ki 2014 yılına kadar. Bunun sebebi de bu 3. Şahıs mıdır?

Değerli kamuoyunun değerlendirmesine sunarız.


Saygılarımızla;

YAKUP DİNLER  |  Yönetim Kurulu Başkanı
KAPTİD (Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği)