NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, 2015 Yılının küçük esnaf ve sanatkar açısından kara bir yıl olarak geçtiğine dikkat çekti.

2015 Yılında yapılan iki seçimin yanı sıra, ülkedeki terör olaylarının artması, komşu ülkelerdeki iç savaş halleri ve diğer sorunların ülke ekonomisini olumsuz etkilediğine işaret eden Ördü, 2016 yılının ilk yarısında bütün bu olumsuzlukların bir anda düzelmesini beklemenin de doğru bir yaklaşım olmayacağının altını çizdi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu güç anları atlatacağına inandığını da kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “Öncelikle halkımızın ve esnaf ve sanatkarımızın yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ilimize, ülkemize ve esnaf sanatkarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. 2015 Yılı esnaf ve sanatkarımız açısından olumlu bir yıl olarak geçmedi. Ülkemiz tarihinde kolay kolay rastlanmayacak durumların hepsini bu yıl içerisinde yaşadık destek yanlış olmaz. Dolayısıyla Kara Bir Yıl olarak hafızamızda yerini aldı 2015 yılı. İki tane seçim geçirdik. Özellikle 7 Haziran seçimlerin ardından yaşanan belirsizlik ortamı ülkemizi de bizleri de oldukça üzdü. Bunun dışında ülkemiz genelinde artan terör olayları, komşu ülkelerle yaşanan sıkıntılı süreçler. Komşu ülkelerdeki iç savaş halleri ister istemez ülkemiz ve ilimiz ekonomisini de olumsuz etkiledi. 2016 yılına umutla bakıyoruz ama biraz zaman alacağını düşünüyorum ekonomideki düzelmenin. Ümidimizi kaybetmememiz lazım. Türkiye güçlü bir ülke. Bunları da atlatacağımıza olan inancım tam” dedi.