Ürgüp Ziraat Odasına Başkan Adaylığının Açıklayan Mehmet Karaca 1977 yılında çökek köyünde doğdum, ilk okulu çökek köyünde okudum orta okul ve liseyi Ürgüp lisesi ve İvriz öğretmen lisesinde tamamladım, 1994 yılından bu zamana kadar tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktayım.2009 – 2012 yılları arasında sarıyazı sulama birliğinde başkanlık yaptım.                                                       

          Yaklaşık 20 yıldır severek yapmış olduğum çiftçiliğe halen devam etmekteyim   7 aralık 2014 Pazar günü yapılacak olan ziraat odası delege seçimleri ne, ziraat odası üyesi olan tüm çiftçi dostlarımın iştirakini bekliyorum.

                                Ürgüp Ziraat Odasına Başkan Adayı Mehmet Karaca yapmış olduğu basın açıklamasında; Sevgili Ürgüplü hemşehrilerim ziraat odası  çiftçinin emekçinin  ekmeğini  topraktan kazanan elleri nasırlı gerçek çiftçilerin odasıdır. Ne yazık ki şu andaki oda Yönetiminin  gerçek mesleklerinin çiftçilik olmadığı, tarımdan çok farklı alanlarda meslek sahibi olduklarını hepinizin bilmesini isterim(muhasebeci, berber,kaynak cı,terzi, vs gibi )

                                Bu oda adından da anlaşıldığı gibi ziraatçının çiftçinin odası ZİRAAT ODASI, esnafın odası değil esnafların kendilerine ait kuruluşları var( esnaf ve sanatkarlar odası, Ticaret odası) esnaf arkadaşlar oralarla ilgilensin Bende gerçek bir çiftçi olarak oda başkanı ve yönetiminim çiftçilerden oluşmasını,  ziraat odasının köylüden sadece aidat toplayan bir kurum olmadığını, köylünün işini kolaylaştıran tarım faaliyetlerine yardımcı olan, üretilen ürünlerin depolanması, üretimin daha karlı hale getirilmesi, ürünlere Pazar bulunması  kısaca köylünün derdine derman olması gerektiğini düşünüyorum, ziraat odasının  neler yapabileceğinin sadece birkaç örneğini belirtmek istiyorum.

Ürgüp Ziraat Odasına Başkan Adaylığının Açıklayan Mehmet Karaca konu ile yaptığı basın açıklamasında değerli çiftçi kardeşlerimin desteği ile göreve geldiğim taktirde Ürgüp ve Köylerimizde çiftçilik yapan kardeşlerim Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı kurulduğu günden bu yana üretici çiftçi hemşerilerime yapılmayan hizmet öncelikle cenabı Allahın sayesinde ondan sonra siz değerli çiftçi hemşerilerimizin desteği ile tüm çiftçi kardeşlerimin üretiği ürünlerini günümüz modern teknoloji ile bilgilendirildiği gibi ürünlerinin pazarlayabildikleri gibi adından söz ettirecek Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı yurt içi ve yurt dışında konuşur hale geleçek  hizmetlerini söyle sıraladı.  

                      1-        Köylünün ürettiği ürününü satabileceği kapalı bir köylü pazarı yapamazmı?

                      2 -     kabak çekirdeği kurutma tesisi yapamazmı ?

                      3 -    makine ve ekipman parkı yapamazmı?

                      4 -    patates yıkama ve boylama tesisi yapamazmı?

                      5-     toprak  analiz laboratuvarı yapamazmı ?      isterse yapar.

Türkiye deki ve hatta komşu il ve ilçelerdeki  Ziraat odalarının bir çoğunda  bu tesisler mevcut, kendi yörelerine ait ürünler  ile alakalı eleme, kurutma ,depolama ,tesisleri  inşa ediyorlar neden ürgüp ziraat odası yapamasın .

                        2015 yılının bol ve bereketli  bir yıl olmasını diliyorum. Ürgüp Ziraat Odası Başkan Adayı Mehmet Karaca, hepinize saygılarımı sunuyorum dedi.