NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar kasabasında Kanalizasyon İsale Hattı Çalışması tamamlandı. 2011 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Belediyenin hazırlamış olduğu Kanalizasyon Arıtma Tesisi ve 800 Metrelik İsale Hattı Projesi için 100 bin TL ödenek alınmıştı.

Toplam Proje Bedeli 487 bin TL olan Tesisin %50 si bitirilmişti. Şimdi ise 800 metre isale hattı için alınan borular döşenerek daha önce yapılan arıtma tesisinin bağlantısı gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muammer Akcan, “Yıllardır sorun olan kanalizasyon boş bir arazide açıkta ıslah oluyordu. Seçimlerde söz vermiş olduğumuz bu hizmeti de kısmi olarak tamamlamanın onurunu yaşamaktayım. Daha önce arıtma tesisi yapmak için 25 bin 5000 metre kare araziyi satın almıştık. Çukurharman mevkiinde arazisi bulunan halkımızın kanalizasyon atik suyunun çevreye verdiği kirlilikten kurtardık. Bu hizmetimizi kendi personelimizle beraber yaptık. Bu tesisin bitirilmesi için ek ödenek talebimiz oldu. İnşallah tamamını da bitirmek istiyorum. Halka hizmet hakka hizmettir. Hizmetin tatili olmaz. Personelimi de bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.