Başkan Cingil, Nevşehir de çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye ye gelen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Federasyonu Ulusal Komitesi Başkanı Viktor Arkhipov ve Rusya Federasyonu Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Komitesi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ı makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Ulusal Komitesi Başkanı Arkhipov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne, 2016 yılında Rusya nın başkanlık yapacağını dile getirerek bu kapsamda örgütün içerisinde yer aldığı 23 ülkenin potansiyel değerlerinin tanıtılacağı çok kapsamlı bir fuar düzenlenmesinin planlandığını belirterek bu fuarda da Kapadokya bölgesinin de yer almasını arzu ettiklerini dile getirdi. Arkhipov ayrıca Rusya ile Nevşehir arasında tarım, sanayi ve turizm alanında çeşitli işbirliği çalışmalarının yapılabileceğini ifade etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise, Türkiye nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde Rus turistleri de görmek istediklerini belirterek heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Cingil daha sonra heyete Göreme ye özgü çeşitli hediyeler verdi.