Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş’un tayini Ankara’ya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 2004 yılında Nevşehir’e kurulan ve kurucu Bölge Müdürü olarak göreve başlayan Üzeyir Karakuş, TÜİK İnsan Kaynakları Daire Başkanı oldu. Nevşehir’de sevilen daire müdürleri arasında gösterilen TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, görev yaptığı süre içerisinde Nevşehir’de önemli başarılar ve kazanımlar elde etti.

MODERN TÜİK BİNASININ NEVŞEHİR’E KAZANDIRDI;

Karakuş, göreve başladığı 2004 yılından bugüne kadar Nevşehir’e önemli hizmetler kazandırdı. Bu hizmetlerin başında ise, bölge müdürlüğü hizmet binası geliyor. Yaklaşık olarak 10 bin metre kare kapalı alanı kapsayan yeni hizmet binasında Türkiye’nin bilgi işlem yedekleme merkezinin yanı sıra sosyal tesis ile konferans salonlarının yanında idari hizmet birimlerini kapsıyor. Modern hizmet binasının Nevşehir’e kazandırılması herkes tarafından memnuniyetle karşılandı.

KARAKUŞ: “KAPADOKYA BÖLGESİNDE GÖREV YAPMAKTAN MEMNUN OLDUM”;

Kültürel ve doğal yapısı ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesinin merkezi Nevşehir’de görev yapmaktan son derece memnun kaldığını ifade eden TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, “2004 yılının Ocak ayında kurucu müdür olarak Nevşehir’de göreve başladım ve 30.01.2015 günü de İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevime başlamak üzere Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevimden ayrılacağım. Görev yaptığım 11 yıllık sürede Nevşehir ile bölge müdürlüğümüz kapsamına giren Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde için elimizden gelen çalışmanın hep en iyisini yapmaya çalıştık. Nevşehir’de güzel dostluklar edindim. Nevşehir benim için adeta esas memleketim oldu ve bundan sonra da hep böyle olacak.” dedi.

Nevşehir’e hizmet etmenin kendisi için şeref olduğunu dile getiren TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, “Kurum Başkanlığımızın takdiri ile İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildim. Nevşehir bölge müdürü olarak edindiğim bilgi ve tecrübelerimi yeni atandığım yerde kullanacağım. Nevşehir’den ayrılıyor olmam tamamen koptuğum anlamına gelmiyor. TÜİK Başkanlığında Nevşehirlilerinde bir kapısı ve yeri olacak. Bu kapsamda Nevşehir’de görev sürem içerisinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valilerimiz olmak üzere, Milletvekillerimize, Garnizon Komutanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Cumhuriyet Başsavcılarımıza, Rektörlerimize, Daire Müdürlerimize, meslek kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde halkına ve en büyük destekçilerim olan ve hep yanımda olan personelime çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Karakuş’un İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına getirilmesinin ardından boşalan TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevine TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü TÜİK uzmanı Ahmet Mert Aktaş’ın atandığı bildirildi. Aktaş’ın önümüzdeki hafta içerisinde görevine başlayacağı öğrenildi.