Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasına mevcut bulunan Şeyh ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'anı İlimler Merkezi ek binası ve Fatımatüz Zehra kreşinin açılışı il Müftüsü Yakup Öztürk'ün yaptigi dua ile yapıldı.

Açılış Törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley , Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Garnizon ve Jandarma Komutan vekili, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M. Ali Tanrıver, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Acıgöl AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Gül, Acıgöl ilçe müftü vekili Salih Açıkgöz, İlçe Jandarma Komutanı Ercüment Uyar, İlçe Emniyet Amiri ile  öğrenci Velileri, Öğrenciler ve çok sayıda Karapınarlı vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı konuşmasında "Hayırseveremiz Özdemir ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Allah herkese hayır yapmayı nasip etsin. Sevgili kardeşlerim, Ömrümün sonuna kadar bu konuda mücadele edeceğim Açılışını yaptığımız bu binanın adı Kuran kursu binası değil, Burası Kuranı İlimler Merkezidir bu ayrımı iyi yapmamız lazım" dedi.

Başkan Ünver, konuşmasının sonunda bu manevi merkezimizin Nevşehir'imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir." Hadisi Şerifi gereği Kuran-i İlimler Merkezi ve Kreş'imizin açılışını dualarla gerçekleştirdik. Katkı ve desteklerinden dolayı Kurugöllü Hayıserver Kardeşimiz Mahmut Özdemir'den Allah Razı Olsun dedi.

Milletvekili Açıkgöz, Karapınar Kuran-i İlimler Merkezi ve Fâtımatüz-Zehra Kreşinin açılışını dualarla gerçekleştirdik. Acıgöl'ümüze ve hemşerilerimize hayırlı olsun. Kur' an İlimleri Merkezimizde "Asım' ın Nesli" ilim talim edip; Kur'an ve Peygamber ahlakını öğrenecek, yaşayacaktır "dedi.


4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan binanın açılışı çok yoğun bir katılımla yapıldı.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Şeyh ül kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Yapıcı, Şeyh ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an kursu ek binası ve Fatımatüz Zehra kreşi hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Yeni hizmete giren Yeni hizmet binasında 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an eğitimi ve hafızlık yapan öğrencilerin kalacağı ek bina hizmet verecek."

Şeyh ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur'an kursunda şu an 80 tane öğrenci hafızlık yapmakta 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonuna yeni kayıt olan 140 öğrenciyle birlikte toplam kursumuzda 220 öğrenci eğitim görmektedir.

Kursumuz bina kapasitesi ve içerisinde eğitim gören öğrencileriyle birlikte İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük kurslarından bir tanesi olmuştur. Türkiye'de bir ilk olarak bütün hocalarının Kurra Hafız olduğu tek Kur'an kursu bizim kursumuzdur.

İnşallah önümüzdeki yıl yeni hizmete açacağımız 400 öğrenci kapasiteli Kur'an kursumuzun açılışını yapacağız seneye açacağımız Kuran kursumuzun içerisinde öğrencilerimizin eğitim tatbikati yapacağı büyük bir cami sosyal aktiviteler yapacakları salonları ve yüzme havuzlarının olduğu bir eğitim Kompleksi olacaktır yine Önümüzdeki yıl 150 kız öğrencinin eğitim göreceği kız hafızlık Kur'an kursumuzun da açılışını yapacağız bugün hizmete açtığımız Kur'an kursu ek binamız ve kreşimizi yaptıran Mahmut Özdemir ve ailesine teşekkürlerimizi bir borç biliriz kendilerine yaptıkları bu hayri hizmetler karşılığında Allah cennette bir köşk inşa ettirsin diye dua ediyoruz.

Aslen Nevşehirli olan ve İstanbul'da yaşayan gurbetçi hemşehrimiz iş adamı Mahmut Özdemir Bey bu tür hayırlı hizmetlere vesile olduğu gibi Bugünde açılışını yapmış olduğumuz kreşin ve ek hizmet binamız gibi başka yerlerde de kendisinin yaptırdığı Hayri hizmetler bulunmaktadır. Bu yıl annesini kaybeden Mahmutbey annesinin ismine bir kreş yaptırmıştır .Bu kreş ve ek binada bizim Nevşehir'i mize nasip olmuştur.

Nevşehirli hayıseverimiz Mahmut Özdemir'e Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından el işleme kabıyla hayat kitabımız Kuranı Kerim hediye edildi.