NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in yeni dönemde belediye başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı 30 Mart 2014 akşamı belirlenecek. Ancak kim göreve gelirse gelsin kucağında bulacağı en önemli sorunlardan biri hiç kuşkusuz Karasoku mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları olacak.

Kale ve civarında yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından şehrin halen merkezi konumundaki Karasoku Mahallesinde öngörülen Kentsel Dönüşüm çalışmalarının 2014 yılında daha da hareketlenmesi bekleniyor. Seçimin hemen ardından göreve gelecek olan belediye başkanı ve yönetiminin en önemli projelerinden biri olacak olan Karasoku Mahallesindeki kentsel dönüşümde en çok öne çıkacak sorun ise söz konusu alanda 500’e yakın işyerinin de bulunması olacak.

Söz konusu işyerlerinin yıkılarak yerine kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda yenilerinin yapılması, bu süreçte çarşı merkezinin koskoca bir hafriyat alanına dönmesi durumunda il merkezindeki ticaret potansiyelinin de nasıl etkileneceği merak konusu.

Kentsel dönüşümden sorumlu başkan yardımcısı Oktay Şımarmaz’ın açıklamalarına göre 2014 yaz aylarında yapılması öngörülen yıkım çalışmalarının Nevşehir’in ticaret hayatını da etkileyeceği kesin.