Daha önce proje kapsamındaki işyerleri hak sahiplerine yönelik olarak gerçekleştirilen toplantı,konut sahiplerini de içine alan bilgilendirme ve istişare toplantısı ile devam etti.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı Karasoku, Helikli,Hacı Rüştü,İbrahimpaşa, 20 Temmuz ve Kapucubaşı mahallelerindeki hak sahiplerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan  Kentsel Dönüşümden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz , merkez kentsel dönüşüm projesi’nin Karasoku, Helikli, Hacırüştü, 20 Temmuz, İbrahim paşa, Kapucubaşı mahalleri olmak üzere toplam  6 mahallede yaklaşık 404,000 m2 alanı kapsadığını belirtti.Şımarmaz, “ Bu toplantının amacı belediyemizin yapacaklarını anlatmak ve sizlerinde bu projede yer almanızı sağlayarak modern ve yaşanabilir bir mahalle kurmaktır.  Hak sahiplerine görüşmek için davet yazıları gönderdiğimizde amacımız, halka rağmen bir şey yapmamak, ön talep toplamak, hak sahipleri bu projeyi ne kadar istiyor bunları görmekti. Vatandaşlarımızın bu konuda kararsız kaldıkları görülmüştür. Görüşmelerden anlaşıldıki hak sahipleri evlerinin değerleri, inşatların bitim tarihi,  kira yardımı hakkında  talepler gelmiştir. Ayrıca Bu mahallede yaşayan dar gelirli ve tek emekli maaşı ile geçinen insanlarımızın kira ve yeni evlere olan borçlarını  ödeyemeyecekleri anlaşıldığından hiçbir hak sahibi vatandaşımızın mağdur olmaması için halka  rağmen yani altını çizerek söylüyorum sizlerin görüşleri alınmadan istişare yapılmadan halkımızın zararına olacak uygulamalar yapılmayacaktır.”dedi.

Şımarmaz, bu kapsamda Nevşehir Belediyesi olarak ikinci bir proje üzerinde çalışmalar yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu; “ Belediyemiz yeni bir model 2.  bir proje üzerinde çalışmaktadır inşallah başarırsak kimsenin mağdur olmayacağı herkesin memnun olacağı bir proje olacak.Üzerinde çalıştığımız bu yeni proje ile herkesin evine ev verilmesi öngörülmektedir.Yeni yapılan konutlar 140 metre kare olacağından büyüklük farkı istenecek  ve    evler yaşlarına göre gruplara ayrılarak hesaplamalar yapılacak on yıllık bina ile otuz yıllık binalar bir olmayacak.   Şimdiye kadar sizlerle görüşülen proje ve konular haricinde 2. bir proje olarak da anlattığımız proje üzerinde çalışmaktayız. Bu projemiz şekillendiği zaman tekrar sizlerle toplantı yapıp bilgiler verilecektir.”dedi.

 Toplantıda, Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Ali Şener ve Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bülent Gönenç ‘de görev alanlarına giren konularda hak sahiplerinin  sorularına cevap verdiler.