Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun 1. yılını dernek merkezinde üyeleri ile birlikte kutladı.

Kutlamada dernek başkanı Serkan Sonradanbulan, KARUMDER'in 1 yıllık faaliyetleri ve çalışmaları hakkında üyelerini bilgilendirdi. Mübadele ve Balkan Türk Kültürü üzerine yaptıkları çalışma ve etkinliklerle Nevşehir'de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten başkan Sonradanbulan; "Derneğimizin kurulduğu 20 Eylül 2013 tarihinden bu yana yaptığı faaliyetler kamuoyunca ilgiyle ve yakından takip edilmektedir. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kurduğu kurumsal ilişkiler sayesinde tüzel kişiliği tanınmış ve benimsenmiştir. Mübadele ve Balkan Türk Kültürünün tanıtımı, yaşatılmasının yanında üyeleri ve bulunduğu ildeki tüm mübadil ve göçmenleri bir araya getirerek yardımlaşma ve dayanışmayı tesis etmek üzere yürüttüğü çalışmaları kuruluş amacının temel unsurlarıdır. Bu unsurların gerçekleştirilmesi için sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve yerel yönetim birimleri ile birlikte tarihi ve kültürel çalışmalar, projelerle desteklenerek devam edecektir." dedi.

Kuruluşunun 1. yılını kutlayan KARUMDER, dernek merkezinde bir araya gelen üyeleri ile birlikte pasta keserek, çeşitli ikramlar eşliğinde sohbet ve görüş alışverişinde bulunuldu. Slayt gösterisi ile birlikte kutlama programı sona erdi.