ÇEVRE  VE ŞEHİRCİLİK BAKANI GÜLLÜCE NEVŞEHİR'DE                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
İlimiz Nevşehir'de seçim bürosu açılışı ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilk olarak 
Nevşehir Valiliğine ziyarette bulundu. Valilik makamına geçen Bakan Güllüce’ye, Vali Mehmet Ceylan tarafından ilin durumu konusunda brifing verildi. 

Seçim bürosu açılışında Kavak Belediye Başkanı Sayın Celal YİĞİT Sayın GÜLLÜCE  ile bir süre sohbet ederek kendilerini şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Kavak Belediyesine Çevre ve şehircilik Bakanlığınca hibe edilen Çöp toplama aracı için teşekkür ederek, el yapımı Hitit  amforasını taktim etti. 

 
10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güllüce, Başbakan Erdoğan'ın 11 Ağustos
sabahı Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağını ve yüzde 56'nın üzerinde oy alacağını kaydetti. İnşallah 11 Ağustos sabahı veya seçim gecesi müjdeli bir haber olarak Sayın Başbakan ilk defa Türkiye'de halkın kendi eliyle seçtiği Cumhurbaşkanı olacak. Türk tarihinde ilk defa vatandaş kendi mübarek eliyle sandığa gidiyor, oyunu veriyor ve cumhurbaşkanını seçiyor. 10 Ağustos gecesi saat 22.00 civarında televizyonlarda, 'Türk tarihinde ilk defa vatandaş kendi elleriyle oy kullanmıştır ve yüzde 56'dan fazla bir oy ile Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiştir' şeklinde birhaber yayınlanacak. Muhalefet nasıl düşünür,ne yapar, ondan sonra kendi içerisindeki kargaşayı nasıl çözer, partileri kaça bölünür, kendi liderleri olan kavgaları nereye gider, hangi lider devam etmeyi başarır, hangi lider devam etmeyi başaramaz, tabanı o lideri hangi zorlukla muhatap eder, taban bu aday belirlemede kendilerini hiçe sayma halini nasıl değerlendirir, 'Bizi niye saymadın?' diye nasıl hesap sorar, onların genel başkanları da nasıl cevap verir, bu cevap ve soru sonrasında partilerinde nasıl bir çatırdama olur, biz bunlara karışmayız. Bunlar onların kendi meseleleri ve çözsünler. Biz bir şeyi biliyoruz. 11 Ağustos günü Sabah saat 09.00'da genel başkanımız inşallah Cumhurbaşkanı olacaktır. Akşam ilan edilir, Sabah da biz gider kutlarız" şeklinde konuştu..