Doğal güzellikleri yanı sıra, hızla gelişmekte olan ekonomisi ile de dikkat çeken Kavak kasabasındaki bazı önemli alanlara ağaç ve çiçek dikilerek kasabanın yeşillenmesi hedefleniyor.  Kavak Belediyesi tarafından Spor kompleksi yerleşkesi etrafına ve yamaçlara çam ,sedir ,ıhlamur ,yalancı erik, dut ,Mavi Ladin yeşil ladin ekimi yapıldı. Kasaba geneline dikimi yapılan yaklaşık 30 bin fidanın tutması için sulama işinede hız kesmeden devam ediliyor.

Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında, Belediye tarafından kasaba içerisinde ağaçlandırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kavak Belediyesi ekipleri tarafından kasaba içerisinde çınar, çam, sedir gibi binlerce ağaç dikimi yapıldı. Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit yaptığı açıklamada" Kasabamızda şuana kadar 30 bin ağacı toprakla buluşturduk" dedi.

Başkan Yiğit, “ Kavak Belediyesi olarak kasabamız da bahar aylarının gelmesiyle birlikte ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Kasabamız içerisinde bulunan mezarlıklar,okul bahçeleri, spor komleksi yerleşkesi ile kasabamızın girişine ağaçlar diktik. Belediye olarak kasabamızın yeşillendirilmesi için bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.