NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Kaymaklı Belediyesi, karma kaymağın patentini aldı. Çok yakın bir sürede ise belde de kaymak satış standı oluşturulacak.

Nevşehir Merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde yıllardır süre gelen bir geleneğin canlandırılması amacıyla yapılan Kaymak Festivali etkinliklerinin ardından bu ürünün belde ekonomisine katkı sağlaması amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde Belediye sarma kaymak olarak tabir edilen ürünün Türk Patent Enstitüsünden patentini aldı.

İçerisine bal ve ceviz gibi ürünlerin eklendiği sarma kaymağın belde de yıllardır bir gelenek haline geldiğine dikkat çeken Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Kaymaklı Yeraltı Şehri düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından burada bir stant açacaklarını ve beldedeki bayanların yaptığı sarma kaymağı yerli ve yabancı turistlerin damat zevkine sunacaklarını söyledi.

Kollestrol açısından son derece düşük olan ve kalp sağlığına son derece yararlı olan sarma kaymağın tanıtımı içinde çeşitli etkinliklerde bulunmaya devam edeceklerini kaydeden Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, “Yöremizde ev kadınlarımızın yıllardır önemli bir geleneği haline gelen sarma kaymağın tanıtımı için bilindiği üzere yıllardır kaymak festivalleri yapıyoruz. Ancak bu ürün tam olarak piyasaya sunuluyor değil. Belediye olarak sarma kaymak olarak nitelendirdiğimiz içerisinde bal ve ceviz gibi katkı ürünleri de konulan oldukça faydalı bu ürünü kısa zaman içerisinde yöremize gelen yerli ve yabancı turistlere de sunmayı planlıyoruz. Yeraltı şehrimizde yapılacak olan düzenlenme çalışmalarının hemen ardından oluşturacağımız bir stant ile sarma kaymağı piyasaya sunacağız. İlgi göreceğinden hiç kuşkumuz olmayan bu ürünün piyasaya sunulması aynı zamanda beldemizdeki ev kadınlarımıza da ekonomik anlamda bir gelir kaynağı oluşturmak anlamına geliyor. Evlerinde misafirlerine, ev halkına yaptıkları sarma kaymağı oluşturacağımız bir imece sayesinde kadınlarımıza gelir getiren bir sektör haline getirmeyi planlıyoruz. 15 Kilo sütten üretilen kaymağın oldukça zor şartlarda elde edildiğini biliyoruz. Ve buna göre de bir fiyatlandırma yapacağız. Yurdumuzun değişik yörelerinde satışa sunulan kaymak ürünlerinin aksine beldemizde kaymak en doğal haliyle müşterilere sunulacak” dedi.