Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin gezilere devam ediyor.

 

Göreve başladığından bu yana ilçemizi daha yakından tanımak için geziler düzenleyen Kaymakam Murat Ertekin, Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve İŞ KUR il Müdürü İlhan Temel ile birlikte Doğa Tohumculuğa ait fabrikayı gezdiler.

 

Dondurulmuş patates üreten tesisi, Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahanlı ile birlikte gezen Ertekin, tesis ve üretim hakkında bilgiler aldı.

 

Üretimin her aşamasını inceleyen konuklara detayları aktaran Yakup Karahanlı, tesise getirilen sanayilik patateslerin sınıflandırma, boylama, kabuk soyma, elekleme bıçaklama, ayıklama, haşlama, iki aşamalı kurutma, kızartama ön soğutma ve şoklama aşamalarından geçirildikten sona 1 ve 2,5 kilogram olarak paketlendiğini belirtti. Pazarlarının özellikle dış ülkeler olduğunu söyleyen Karahanlı, ülkemizde de anlaştıkları bir firmayla aylık 500 ton dondurulmuş patatesin raflarda yer aldığı bilgisini verdi. Ülkemizde patates tüketiminin azlığına değinen Karahanlı, Amerika da kişi başına düşen patates tüketimi 25 kg iken, ülkemizde bu sayının 1,5 kg olduğuna dikkat çekerek, dondurulmuş patatesin, pazardan alarak tükettiğimiz patatesten daha ekonomik ve sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaymakam Murat Ertekin, ilçenin Yılda 40 bin ton patates, 20 bin ton dondurulmuş patates üreterek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan fabrikaya sahip olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

 

 

Kaymakam Murat Ertekin, Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve İŞ KUR il müdürü İlhan Temel, ikram edilen kızarmış patateslerin tadına baktıktan sonra tesisten ayrıldılar.