İstanbul'da yaşayan gurbetçi Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran, her kesim tarafından sevilen ve sayılan İstanbul Başakşehir kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, Ramazan Bayramını Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan Paşalı köyündeki baba ocağında geçirdi.

Tekin, Paşalı köyündeki Ailesi ve köy halkıyla birlikte huşu içerisinde geçirdiği bayram tatilinde hem eş dost ve akrabalarıyla bayramlaşırken bir taraftanda doğup büyüdüğü köyünde bahçedeki sebzelerini sulayıp, traktöre bindi küçüklük yıllarını doyasıya yad etti.

Ramazan bayramını geçirmek ve sılai rahim için geldiği Nevşehir'de Kapadokya'nın turistik merkezileri Avanos ve Ürgüp ilçelerinide gezme şansı bulan Tekin, Avanos'ta Şaban Ustanın mekanında çanak çömlek atölyesini, Ürgüp ilçesinde de Kayakapı Oteli gezerek KAPTİD Başkanı ve Dinler Grup Genel Müdürü Yakup Dinler'den bölge turizmi hakkında bilgi aldı. Ziyarete İş Adamı NEVBİAD Üyesi Ürgüplü hemşehrimiz 
Vejni Büyük te eşlik etti.

Ramazan Bayramını bayram tadında ailesiyle birlikte memleketinde geçirmeyi tercih ettiğini ifade eden Kazım Tekin yaptığı açıklamasında," Nevşehirli hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum, Tüm Milletimizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

KAZIM TEKİN, KİMDİR?
1963 yılında Nevşehir ili Avanos ilçesinde doğdu. İlkokulu Avanos Paşalı Köyü'nde, ortaokul ve liseyi Kayseri’de okudu. Anakara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ve Exeter Üniversitesi (İngiltere) Public Administration (Kamu Yönetimi) Bölümleri'nde tamamladı. 2005 yılında Amerika’da üç haftalık Federal Hükümet ve Eyalet Hükümetleri konulu Uluslararası Liderlik Programı'na katıldı. Yine aynı yıl Tayvan’da bir ay süreli “Ülke Kalkınması” konulu eğitim programına katıldı.
 1989-1992 yılları arasında Kaymakam Adaylığı stajını tamamladı. 1990-1991 de İngiltere’de meslek stajı yaptı. Sırasıyla Adana ili Feke Kaymakamlığı, Elazığ ili Karakoçan Kaymakamlığı, Bitlis Vali Yardımcılığı, Kastamonu ili Tosya Kaymakamlığı, Ankara ili Kazan Kaymakamlığı, Ankara ili Haymana Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Şencan Hanım'la evli olan Kazım Tekin, Hilal ve Bilge Kaan adlarında iki çocuk babasıdır.
21 Eylül'de yeni görevine başlayacak olan Kazım Tekin'e, başarılar diliyoruz.