Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ve Daire Amirleri Köy Ziyaretlerine Büyük Ayhan, Küçük Ayhan ,İğdelikışla, Kuyulıukışla Köylerine gerçekleştirdiler. 

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ve Daire Amirleri 2014 yılında yaptığı  Köy ziyaretlerinde tesbit edilen eksikliklerin tamamlanması ve vatandaşların sorunlarıyla ilgili sohbet ziyaretlerine Büyük Ayhan Küçük Ayhan ,İğdelikışla, Kuyulıukışla Köylerine gerçekleştirdiler

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’ın köy ziyaretlerine  İl Genel Meclis Üyeleri Fatma BABA PARMAKSIZ, Şaban TOPUZ ve  Tayfun CEYHAN, Garnizon Komutanı J. Yzbş. Onur GÜVEN,  İlçe Emniyet Müdürü Erkin TURĞUT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer TAŞCI, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim ERTÜRK,  Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal OSAN , Avanos Kütüphane Müdürü Nazife KÜÇÜK,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ, İlçe Malmüdürü Ahmet TANRIVERDİ, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman ŞAHİN, İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTÇİ,   İlçe Tapu Müdürü Veli OKUR, Avanos Müftüsü Mehmet FİDAN,  SGK Merkez İlçe Müdürü Osman ÇOBAN, Avanos Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Burcu PEKSARI,Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Özlem BÜYÜKBAŞ, Medaş Yetkilisi Bahattin ALKAN  katılımlarıyla yapılan ziyaretlerde Vatandaşlar 2014 yılında yapılması için talepte bulundukları yatırımlar ve köyleri için 2015 yılında  yapılmasını düşündükleri yatırımlar ile ilgili taleplerini Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’a aktardılar..

2015 yılının Ücüncü ziyaret edilen köyleri  Büyük Ayhan,  Küçük Ayhan ,İğdelikışla, Kuyulukışla  köy muhtarlığı oldu

Heyeti  Büyük Ayhan Köy Muhtarı Veli YILMAZ ve  Köylüler Muhtarlık binası önünde karşıladılar. Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN; 2014 Yılında Yapılan Ziyarette  Köyün sorunlarını tesbit ederek köylünün isteği doğrultusunda eksiklerin giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek 2014 yılında KÖYDES Projesi kapsamında 1250 m2 kilitli parke taş döşemesi yapıldığını 150 m3’lük içme suyu depolarının bakım ve onarımının yapıldığını,Köye 1 adet Çocuk Oyun grubunun kurulduğunu, İlkokul Lojmanının PWC Pencerelerinin yenilendiğini, Trafo arızalarının giderilmesi için nakit yardımda bulunulduğunu, Köy Kütüphanesinin Su Tesisat Bakım ve Onarım İşlemlerinin yapıldığını, ve Köye 1000 kişilik Foseptik çukuru 43.738.52 Tl ‘ye yapılarak Muhtarlığa teslim edildiğini belirterek. 2015 yılı Proğramınada ise Köye 3300 m2 Kilitli Parke Taşı Döşeme işi yapılacağını belirtti.

İkinci Ziyaret İse Küçük Ayhan Köyü oldu. Küçük Ayhan Köy Muhtarı VELİ ÖZBAY ve Köylüler Heyeti Muhtarlık Binasında Ağırlayarak Sorunlarını Paylaştılar. Kaymakam ELDİVAN ;  2014 KÖY – DES Projesi ile  1000m2 Kilitli Taş Döşemesinin yapıldığını, Köyün  içme suyunu sağlayan Kuyunun bütün eksiklerinin tamamlandığını, Köye 1000 kişilik Foseptik çukurunun açılarak muhtarlığa teslim edildiğini 2015 yılında 2000m2 Kilitli Taş, ve 100 m3’lük gömme su deposu işinin  97.000TL. ye  İhale edilerek yapımına en kısa zamanda başlanacağını belirtti.

 Üçüncü Ziyaret edilen Köy ise İğdelikışla Köy Muhtarlığı oldu. İğdelikışla Köy Muhtarı  Halil ÇELİK ve Köylü Vatandaşlar Kaymakam ELDİVAN ve Heyeti Muhtarlık Binası Önünde karşılayarak  sorunların heyete aktardılar. Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN 2014 YILINDA Köye 1000m2 Kilitli Taş döşendiğini  2015 yılında  köye 4800m2 Kilitli Taş döşeneceğini , KÖYDES Projesi kapsamında Köyün içme suyu deposu bakım ve Onarım işi için 40.000 TL ödenek ile yıl içerisinde ihale edilerek yapılacağını belirtti.

Dördüncü Ziyaret edilen Köy ise Kuyulukışla Köy Muhtarlığı oldu. Kuyulukışla Köy Muhtarı Cemal ŞANAL ve Köylüler Kaymakam ELDİVAN ve Heyeti Muhtarlık Binasında ağırladılar. Kaymakam ELDİVAN 2014 Yılında Köye 300m2 Kilitli Taş Yapıldığını, Köyün 50M3’Lük İçme suyu depolarının bakım ve Onarımının yapıldığını, Köye Köy Çeşmesi yapılarak Muhtarlığa Teslim edildiğini belirterek  2015 Yılında ise Köye 1000m2 Kiliti Taş döşeneceğini belirtti.

Köy Muhtarları  Avanos Kaymakamlığı olarak yapılan hizmetlerden dolayı Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’a  ve Heyete teşekkürlerini belirttiler.

Kaymakam Mustafa Eldivan :"Köylülerimizin Kalkınmasını İstiyoruz"

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında; "Köy gezilerim esnasında köylülerimizin ne kadar özverili, çalışkan, ekmeğini taştan çıkarak bir yapıda olduğunu gördüm. Köylü halkımıza imkan verin ekmeğini taştan çıkarırlar. Tarlalarında sürekli üretim yapıyorlar. Bu çok güzel bir olay. İlçe ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorlar. Bizler de devletimizin bize verdiği imkanlar doğrultusunda köylülerimize ve vatandaşlarımıza bütün imkanlarımızı sunuyoruz. Bu çalışkan halk her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi." 

 

 

 

 

 

 

 

v