Türkiye Cumhuriyeti Kaymaklı Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediyesi heyetlerarası bilgi ve birikim paylaşımı amacıyla karşılıklı ziyaretlerini sürdürüyor. Kardeş belediye protokolü çerçevesinde temmuz ayında Kaymaklı'da misafir edilen Büyükkonuk Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sennaroglu ve belediye personeline iade-i ziyaret gerçekleştirildi. Kaymaklı Kasabası Belediye Başkanı Sayın Halit Elma ve beraberindeki heyet KKTC'ye gelerek Ercan Havalimanı'nda Başkan Sennaroğlu tarafından karşılandı. Heyet öncelikle Büyükkonuk Belediyesi'ni ziyaret ederek KKTC ve Büyükkonuk hakkında bilgi alıp, Başkan Sennaroğlu öncülüğün de beldeye sunulan ve sunulacak olan projeleri ilk ağızdan dinledi.


Başkan Sennaroğlu, kardeş belediyecilik kavramının, Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC'ye olan desteklerine karşılık bir teşekkür bir şükran olduğunu vurgulayarak; "Bizler bir protokol imzaladık lakin bu sadece bir resmi anlaşma değil gönül bağlarının bir olması demektir. Kaymaklı Belediye Başkanı, kardeşim Halit Elma ve siz değerli Kaymaklı halkı bizler bu makamda olmasak dahi Büyükkonuk'a gelip misafirimiz olacaksınız ve dostluğumuzu ileri kuşaklara aktaracağız." dedi.

Kaymaklı Belediyesi Başkanı Halit Elma; karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekerek "Bizler Yavru Vatan için canımızı verdik ve gerekirse yine veririz. KKTC, Türkiye için ne kadar kıymektiyse; Türkiye'de KKTC için o kadar değerli. Büyükkonuk ne kadar değerliyse, Kaymaklı o kadar değerli. Dostuk ve kardeşliğimiz daim olsun." dedi

Başkanlar karşılıklı olarak hediye takdimlerinde bulundu. Başkan Sennaroğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a olan hayranlığını duyan Başkan ELMA, Sennaroğlu'na Erdoğan'ın portresini hediye etti.