Kaymaklı Belediyesinin organizesinde Kültür Merkezinde iftar yemeği verildi.Düzenlenen iftar yemeğine Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akın, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ramazan ayı dolayısıyla Kasabadaki Kültür Merkezinde iftar yemeği veren Başkan Elma, “İftar yemeği bir kaynaşma yemeğidir. Birlik beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz” diye konuştu.

Başkan Elma, Ramazan Ayı boyunca her gün kültür merkezinde iki yüz kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bunun yanında kasabada dar gelirli olan kırk aileye de evlerinde iftar ve sahur yemeği ikram ediyoruz” dedi.

Başkan Elma; “Bugün de bizleri yalnız bırakmayan siz Sayın İI Müftümüz Yakup Öztürk hocama, Müftü Yardımcımıza, Din görevlilerimize ve kasabalılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Müftü Yakup Öztürk; “Bu organizeyi hazırlayan emeği geçen, hizmet eden ve davete icabet edenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel alışkanlıkların devamım diliyorum” dedi ve Müftü Yardımcısı Ali Gülden’in yaptığı iftar duası ile program sona erdi.

İftar sonrası, İl Müftüsü Yakup Öztürk Kaymaklı Kasabası Yeni Camiinde, Müftü Yardımcısı Ali Gülden ise Kurşunlu camiinde cemaate vaaz-u nasihat etti.

Yeni camide vaaz-u nasihat eden İl Müftüsü Yakup Öztürk, Birlik ve Beraberlik konularına değindi.

Kur’an-ı kerimin birçok ayetinde Müslümanların kardeş oldukları, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket etmeleri gerektiği, dayanışma halinde olmaları gerektiğini bildirilmiştir diyen Müftü Öztürk; “Mü'minler kardeştirler, binanın taşlan bir tarağın taşlan gibidirler, birbirlerinin dertleriyle dertlenirler, zevkleriyle zevklenirler. Asla birbirlerinin canına, malına ırzına ve manevi şahsiyetlerine zarar vermezler. Bilakis komşusu açken tok yatmazlar, düşenin elinden tutarlar yardımlaşır ve dayanışırlar.

Gelin Ramazan Ayı münasebetiyle kin’i, hasedi, kırgınlığı ve dargınlığı bırakalım, incinsekte incitmeyelim, gelmeyene gidelim, vermeyene verelim, zulmedeni affedelim, küs olanlar barışsın. Böylece kardeşliği söylemden eyleme geçirelim ve Allah’ın razı olduğu bir kul Sevgili Peygamberimizin kardeşlik müjdesine layık bir ümmet olalım” diye konuştu.