Kış uykusundan uyanan yılanlar yerleşim yerlerinde görülmeye başlayınca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde Yılan Yakalama Timi oluşturuldu. Bu ekibin ekipmanları arasında Yılan Yakalama Aparatı da bulunuyor.

Son günlerde sık sık "evimde, arabamda yılan var" ihbarları alan Kayseri Büyükşehir Belediye İtfaiyesi'nin artık bu tür vakalara hazır bir ekibi var. Ekiplerin yılan yakalamakta zorluk çekmemeleri için ekipmanları da bulunuyor. Bu ekipmanlardan biri olan Yılan Yakalama Aparatı, itfaiye personelinin isteği üzerine Büyükşehir Belediyesi Atölyesi'nde yapıldı. İtfaiye personeline, aparatın nasıl kullanılacağı konusunda eğitim de verildi.

İTFAİYE, HER YERDE VATANDAŞIN YANINDA

Sadece yangın ya da su baskınlarına değil halkın yaşadığı pek çok soruna müdahale eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan yılanlarla da mücadele ediyorlar. Yılanların vatandaşlara zarar vermeden etkisiz hale getirilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 155 cm boyunda, 2.5 kg ağırlığındaki yılan yakalama aparatını devreye soktu.

İtfaiye Eğitim Amiri Yasin Öz, yılan yakalama aparatının basit ve tehlikesiz bir sistem olduğunun altını çizerek bu aparat sayesinde yılanlarla kolaylıkla mücadele edileceğini vurguladı.

Eve veya arabaya giren yılanlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler veren Öz yılanların kendilerini tehlikede hissettikleri anda saldırıya geçtiklerini dile getirdi ve yılan sokmalarına karşı yapılması gerekenleri de anlattı.

BİR HAFTADA ÜÇ VAKA

Seminerde yılanla mücadelenin tek başına yapılamayacağının altı çizilerek uzman personelden yardım alınması gerektiği ifade edildi. İtfaiye ekipleri son 1 hafta içinde biri araçta, biri evde, birisi de bağ evinde olmak üzere üç ayrı yılan vakasına müdahale ederek şikayete konu yılanları yakaladı.

Kayseri News