NEVŞEHİR(MHA) Birlik Haber-Sen Nevşehir İl Başkanı Ümüt Gümüş, toplu sözleşme masasında elde edilen kazanımlarla PTT camiasının güç kazandığını dile getirdi.

PTT’de 399 Sayılı KHK’ ya Göre Çalışanlar İçin Elde Edilen Toplu Sözleşme Kazanımlarını değerlendiren Birlik Haber-Sen Nevşehir İl Başkanı Gümüş, “01 Ocak 2016 tarihinden itibaren 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre çalışanların mali ve sosyal haklarında yapılacak düzenlemeler Şöyle; 01.01.2016 tarihinden itibaren aylık ücretlere yüzde 6 zam gelmiştir. Toplu Sözleşme İkramiyesi 01.01.2016 tarihinden itibaren 3 ayda bir 66 TL olarak ödenmeye başlanılacaktır. Yemek yardımı ödenmeye devam edecektir. 15.01.2016 tarihinde görevde bulunan kamu görevlilerine daha önce yararlanmamış olma kaydıyla ilave bir derece verilecektir. Cuma günü öğle arası izinleri 2 saate çıkarılacaktır. Servis hizmeti verilmeye devam edecektir. Lojman ücretleri yüzde 15 indirimli olmaya devam edecektir.

Mühendis ve Mimarlara 100 TL ilave zam verilecektir. PTT A.Ş. pozisyonlarında bulunan posta baş dağıtıcısı ve dağıtıcılar merkez nüfusu 50 bini aşan yerleşim yerlerinde hizmet verenlere 2155 sayılı kanun gereği tayın bedeli ödenmeye başlanacaktır. PTT A.Ş. pozisyonlarında bulunanlar fiilen gişelerde görev yapanlar ile gişelere para giriş ve çıkışında görev yapanlara bir önceki dönem ödenen ilave 50 TL; 70 TL’ye çıkarılmıştır. Bu haktan veznedarlarda yararlanacaktır. PTT A.Ş. pozisyonlarında bulunan baş dağıtıcı ve dağıtıcılar tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli, kargo, ödemeli kargo ve konuta teslim gibi hizmetleri ve aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getirilenlerde bir önceki dönem 50 TL olarak ödenen ilave ücret; 70 TL’ye çıkarılmıştır.  PTT A.Ş.’de baş dağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapan çalışanlara belediye sınırları içerisinde toplu taşıma araçlarıyla özel hak otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için fotoğraflı birer kart verilecektir. PTT A.Ş.’de A1 ve A2 sürücü belgesi gerektiren araçları kullananlara bir önceki dönem 50 TL olarak ödenen ilave ücret 84 TL’ye çıkarılmıştır. PTT A.Ş’ de görev yapan baş dağıtıcıların temel ücretleri 01.01.2016 itibaren 50 TL’ye artırılmıştır” açıklamalarında bulundu.