KEİB  Rusya Federasyonu  Ulusal Konseyi Başkanı Prof. Victor Arphikov,  Kayseri  Bölge Başkanlığına İlter Sağırsoy’un getirildiğini açıkladı. Sağırsoy, bu görevlendirmenin Kayseri adına çok büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, “ İki ülke arasında kurulan bu köprü ile özellikle ticari ilişkiler daha hızlı ve pratik olarak ilerleyecek,  Kırım’da 13 milyar dolarlık yeni açılmış pazar var. Bundan da  özellikle Kayseri  en büyük payı almalıdır. Çalışmalarımız bu yönde gelişecek. İşadamlarımızın ilgisini bekliyorum. ” dedi.

 

KEİB  Rusya Federasyonu Ulusal Konseyi Başkanı Prof. Victor Arphikov  yaptığı resmi açıklama ile İlter Sağırsoy’un  KEİB Rusya Federasyonu Ulusal Konseyi  Kayseri Bölge Başkanı olarak atandığı Bu görevlendirmeyle ilgili açıklama yapan  İlter Sağırsoy şöyle   dedi :

“ Çok önemli bir göreve atanmış bulunuyorum. Resmi ataması Prof. Arphikov tarafından yapıldı. Ofisimizi kurduk ve kadroyu oluşturuyoruz. Yakında da zaten açılış yapacağız. Bunun öncesinde, Prof. Arphikov ve yine Konseyin Türkiye Başkanı   Erdoğan Gündüzpolat  ile üç gün süreyle bölgede en üst düzeyde temaslar yapıldı. Bölge adına çok ciddi ticari  gelişmeler için adımlar atıldı. Hem Kayseri hem Nevşehir’de karşılıklı ofisler açılmasına karar verildi.  Özellikle Kırım’da 13 milyar dolarlık bir   pazar var bu rakamın büyük bir bölümünü Türkiye’nin kullanma şansı çok yükek.  Bunun  için Kayseri ve Nevşehir’de  özel bir ekip kuracak ve tüm  gücümüzle bu pazardan büyük dilimi almak için çalışacağız. İnşaattan, gıdaya, tekstilden, turizme kadar Türkiye’nin ve Kayseri ile Nevşehir’in güçlü olduğu sektörlerde hızlı birliktelikler oluşturup, adımlar atacağız. Şimdiden altı şirket proje geliştirmek üzere bize başvurdu. Bunları inceliyor ve birlikte çalışıyoruz.”

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Federasyonu Ulusal Konseyi Başkanı Prof. Victor Arphikov ve KEİB Rusya Federasyonu Ulusal Konseyi  Türkiye Başkanı  işadamı  Erdoğan Gündüzpolat  üç gün süreyle Kayseri ve Nevşehir’de üst düzey bir dizi görüşmeler yaptı. Görüşmelerde alınan kararlar, KEİB Rusya  Federasyonu Ulusal Konseyi Kayseri Bölge Başkanlığına atanan İlter Sağırsoy tarafından protokol altına alınıp, Moskova’ya gönderilecek. Akabinde   KEİB  resmi güvencesiyle, işadamlarıyla gerçekleştirilecek  olan Rusya ve Kırım ziyaretlerinde yerinde incelemeler yapılarak yatırım ve diğer ticari girişimler için hemen  somut adımlar atılması sağlanacak.