Bu arada İstanbul da yaşayan binlerce Özkonaklı hemşehrilerimizin çatısını oluşturan Dernekte  her hafta belli günlerde bir araya gelen hanımlar dernek binasında kendi elleriyle hazırladıkları Mantıları paketleyip satışını yaparak Durumu iyi olmayan Öğrencilerin Eğitimine katkı sağlayarak önemli ve anlamlı bir sosyal projeyede yıllardır imza atıyorlar..

 Meşhur Özkonak/Nevşehir Mantı tarifini Değerli Hemşehrimiz Zeynep Özgan dan alıyoruz...


İşte Meşhur Özkonak Mantısı 

MALZEMELER:

Yarım kilo un 
1 tatlı kaşığı yaş maya 
1 adet kesme şeker 
Yarım bardak ılık su 
Aldığı kadar su 

İÇİ İÇİN: 

250 gr.kıyma 
1 adet soğan 
2 diş sarımsak 
1 çorba kaşığı tereyağı 
Yarım bardak ılık su 
1 çay kaşığı tuz karabiber 

SOSU İÇİN: 

1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 su bardağı ılık su 
1 tatlı kaşığı nane 
Kırmızıbiber 
tuz

YAPILIŞI:

Kıymayı, yağı, soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın. Başka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyin. Bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp açın. İnce açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarın. Hamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Bir kap içinde, zeytinyağını, naneyi, kırmızıbiberı ve sarımsağı yakın. Bir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine dökün. Üzerine sos dökerek servis yapın.
  AFİYET OLSUN...!
 
 
AKLINIZDA BULUNSUN:
MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN. BÖYLECE UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ.

Değerli Hemşehrimiz Zeynep Özgan ve Ailesi adına tüm Gurbetçi hemşehirilerimize FİB Haber.Com dan selam ve saygılarımızı gönderiyoruz...