Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen başkanlar kurulu istişare toplantısını değerlendirdi.
Çetin, “Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Genç’in açılışını yaptığı toplantıda ilgili olarak Genel Başkan Yardımcımız Abdurrahman Uysal üye sayıları ve teşkilat çalışmaları ile ilgili slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirildi.

Bu sunumun tamamlanmasının ardından Genel Başkan Yardımcımız İsmail Türk’te kamuda yaşanan açığa alma ve ihraçlar, hukuki süreç ve yeni yapılan mevzuat düzenlemeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumlarının tamamlanmasının ardından şube başkanlarımız ve il temsilcilerimiz görüş ve önerilerini aktardılar. Toplantının sonunda Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından bir değerlendirme konuşması yapıldı.

Kesintisiz Demokrasiden Yanayız

Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye Kamu-Sen’in kesintisiz demokrasiyi her zaman ve şartta savunduğuna dikkat çekerek “28 Şubatta nasıl bir darbe girişimine post-modern darbeye karşı tavrını net bir şekilde koyduysak 15 Temmuz’da da en net tavrı biz gösterdik. Biz demokrasiden yana tavrını almış Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için çalışan yerli, milli bir sivil toplum örgütüyüz.' dedi.

Mağdura Yardımcı Oluyoruz

15 Temmuz sonrasında yaşanan süreçte mağdur ve mazlumların yanında olduklarına dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci “Memurlar artık farkına varmalıdır. Hangi sendikanın gerçek anlamda sendikacılık yaptığını görmeli ve anlamalıdır. Mağdur olduğunu belirten herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Haksız uygulama varsa, hukuk içinde kalınmıyorsa biz Türk Sağlık-Sen olarak buna sessiz ve kayıtsız kalamayız.'

Kamuda Ehliyet ve Liyakat Esas Alınmalı

Kamuda ehliyet ve liyakatin esas alınması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci “15 Temmuzdan sonra kamuoyunda liyakat ve ehliyet sıkça dillendirilmeye başlandı. 15 senedir sadakati esas alıyorlardı: Kendilerine sadakati. Bizim bildiğimiz bir insanın ülkesine ve milletine sadakati olur, hükümetlere değil. Şimdi Cumhurbaşkanı, Başbakan liyakat ve ehliyetin önemine vurgu yapıyor. Ancak 3 aylık zaman diliminde liyakat ve ehliyetle ilgili bunu canlandıracak, bunu hayata geçirecek hiçbir şey hayata geçirilmedi. Bakın şimdide mülakatla alımı hayata geçiriyorlar. Kamuya mülakatla alımda asla adalet sağlanamaz. Personel alımlarında KPSS puanı ve güvenlik soruşturması ile istihdam gerçekleştirilmelidir.' Şeklinde konuştu.

Çare Olacağız ve Çok Çalışacağız

Önümüzdeki yetki döneminde yapılması gerekenler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Genel Başkanımız Önder kahveci sözlerini şöyle tamamladı:
Alanı boş bırakmayacağız. Sorunun ve sıkıntının olduğu her yerde çalışanların yanında olacağız. Bizler hep çalışanlara çare olamaya çalıştık. hakikaten bu konuda iyi şeyler yaptık. Kamu çalışanlarının gündeminde ciddi sorunlarımız var; döner sermayeler, performans değerlendirmesi, yeni atama nakil yönetmeliği düzenlemesinde hakların geriye gitmesi gibi. Olağanüstü şartlar içerisinde mağdur ve mazlum olanların sorunları ile ilgilenirken diğer taraftan da hizmet kolumuzda yaşana sorunları gündeme taşıyacağız” ifadelerinde bulundu.