Konuya ilişkin olarak Apak Gıda Basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada; Nevşehir'de patates üretimi, depolanması ve ticareti alanında faaliyet gösteren Alper Tohumculuk firması yetkilisi Ömer Faruk Alper'in, Patates Fiyatlarının artışı konusunda  yapmış olduğu açıklamasına SERT tepki geldi.

Nevşehirde faaliyet gösteren Alper Tohumculuk firması yetkilisi Ömer Faruk Alper'in; "Biz anlaşmalı olduğumuz cips yapan firmalara düşük fiyattan patates üretiyoruz. Bizden aldıkları patatesi işlemediler. Yüksek fiyattan iç piyasada sattılar, sonrada patatesimiz yok diyerek ithalat izni istediler. Halbuki biz kendilerine yeterince düşük fiyattan patates satmıştık. " açıklamasını büyük bir şaşkınlık ve hayretler içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Alper Tohumcuk yetkilisi Ömer Faruk Alper'in açıklamasında ; Patates fiyatlarının artışına ilişkin olarak işaret ettiği Bahse konu olan Cips Firmasının kim olduğunu kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz.

Çünkü, biz Apak gıda olarak alper tohumculuk firmasıyla hiçbir ticari alışverişimiz olmamış olup ayrıca Halkımızın kaliteyi en uygun fiyata tüketebilmesi için BİM Marketler zincirine yılın on iki ayı sabit fiyatla cips üreten bir firma olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

APAK GIDA