NEVŞEHİR(MHA) NEVŞEHİR Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, Kooperatifin çok çetin günlerden geçtiğini ifade ederken, Eski Bakan ve Milletvekili Esat Kıratlıoğlu’na yalvardığı günleri asla unutamadığını söyledi.

1954 Yılından bu yana ilimizde hizmet veren Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin geçmişine bakıldığı çok önemli mücadelelerin verilerek bugünlere gelindiğini kaydeden Başkan Kemal Ay, 40 Yılda 58 Milyar Kredi plasmanı sağlayabilen Kredi Kefalet Kooperatifinin 17 Yılda 17.5 Trilyon kredi plasmanı bulabilmesinin ardında önemli bir mücadelenin yattığını ifade etti.
 Ay, “Kredi Kefalet Kooperatifimiz son derece çetin mücadelelerin ardından bugünlere geldi. 40 Yılda 58 Milyar (O dönemin parası ile) kredi plasmanı sağlayabilen Kooperatifimiz son 17 yılda 17.5 Trilyon (Milyon TL) kredi plasmanına ulaştı. O dönemlerde kooperatif başkanı olarak Eski Bakan ve Nevşehir Milletvekili Esat Kıratlıoğlu’na 20 Milyarlık plasman için yalvardığımı hatırlarım. 200 Metre karelik hizmet binasından 2 bin 150 Metre hizmet binası ulaştık. 300 civarındaki üye sayımızdan 973 ortak sayısına ulaştık. Bu arada kanunla sermaye artırımı yapamayan 2 bin kişiyi de silmek durumunda kalmamıza rağmen şimdi Allah’a Şükürler Olsun bugünlere geldik” şeklinde konuştu.