İçişleri Bakanlığının talimatıyla Kurban Bayramı tatilinde kazaları en aza indirmek için "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyası başlatılmış olup, bu kapsamda; kampanya ile aileler üzerinde çocukların yaptırım etkisi kullanılarak özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücülerin uyarılması amaçlanmıştır.
İlimiz Nevşehir'de “Kırmızı düdük' kampanyası kapsamında karayolları uygulama noktasında içerisinde çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durdurularak trafik ekipleri tarafından çocuklara ve sürücülere proje hakkında bilgilendirme yapılarak çocuklardan, içinde bulundukları otomobilin sürücüsünün kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğün çalınması istenmiştir. 
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “Kırmızı düdük” kampanyası kapsamında yapılan uygulamaları yerinde inceleyerek bu proje sayesinde ilimizde meydana gelebilecek olası kazalara karşı önlem almada büyük katkı sağlayacağını belirterek,  “Kırmızı Düdük  uygulaması amacına ulaşır, ilimizehayırlı olur. Bu duygularla tüm sürücülerimize kazasız belasız bir bayram geçirmeleri diliyorum.Tüm vatandaşlarımızın kurban bayramını kutluyorum” dedi.