Bu ruh her zaman yaşayacak
Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Kırşehir, Türkçe'nin çocuklarıyla Ahi Stadyumu'nda unutulmaz anlar yaşattı.

 
Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Kırşehir, Türkçe'nin çocuklarıyla Ahi Stadyumu'nda unutulmaz anlar yaşattı.

Kırşehir'de bugüne kadar yapılan en kalabalık program olan olimpiyat etkinliklerinde 25 ülkeden 80 öğrenciyi binlerce kişi canlı olarak izledi.

Türkçe çocuklarının şarkılar, şiirler, halk oyunlarıyla performanslarını sergiledikleri geceye Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol ve vatandaşlar katıldı.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın memleketi Kırşehir'de öğrenciler Neşet Ertaş'a ait parçaları seslendirerek seyircileri coşturdu. Programda Kırgızistanlı Adeliya Erik Kyzy, 'Bahçe Duvarından Aştım' türküsünde Neşet Ertaş ile düet yaptı. Azerbaycanlı Sebuhi Abdulzade ise Neşet Ertaş'a ait birkaç sevilen türküyü potpori şeklinde okudu.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, "Vefakar öğretmenler arkalarına bakmadan gittiler, gittikleri yerlere sevgi tohumları ektiler, bu sevgi tohumları dünyanın her yerinde çiçekler açtı. Bu güller bugün Kırşehir'de, biz de bugün bunları ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl 140 ülkeden yaklaşık 2 bin yarışmacının katılımıyla 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kırşehir etkinliğinde konuşma yapan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, "Aslında Türkçe Olimpiyatlarının yakıştığı en güzel il Kırşehir'dir, çünkü Kırşehir bugünkü dilimizin mimarı Aşık Paşa'nın şehridir." ifadesini kullandı. Kırşehir'in birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın şehri olduğunu ifade eden Çakacak, 140 ülkeden gelen Türkçe'nin çocukları, medeniyet dilinin çocukları, barışın çocuklarının tüm dünyada barışa vesile olacağını belirtti.

Sunuculuğunu Cüneyt Polat'ın yaptığı programda konuşan Ödül töreninde konuşan AK Parti Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, "Kırşehir'de düzenlenen bu etkinliği önemsiyoruz. Değişime ve istikrara açık olduğumuz bir dönemde sizlerin de bizlere vereceği destek önemlidir. Bizler yıllardır olimpiyatları izlemek ve bu coşkuya katılmak için hep başka illere giderdik. Şimdi olimpiyat coşkusu Kırşehir'de bu bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandılar.

Programda katkılarından dolayı plaket alan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Türkçe Olimpiyatlarının Kırşehir'de olmasından son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

Kaynak:Kırşehir 24