Kırşehirliler 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından 60 yıl önce kendilerinden 'koparılan' ve Nevşehir'e bağlanan AvanosHacıbektaşgibi ilçelerini geri almak için dava açmaya hazırlanıyor. Sinan Onuş Kırşehir ve Nevşehir'de halkın görüşlerini sordu.

Kırşehir ESOB başkanı yaptığı açıklamada, seçimlerden sonra Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinin yeniden Kırşehir’e bağlanması için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

BBC Türkçe’ye konuşan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Özütürk” Demokrasideki o ağaç yapraksız olmaz, o dallarımızı o yapraklarımızı hep kopartıp aldılar. Biz şimdi onun mücadelesini veriyoruz. Devlette devamlılık olduğu için bir dosya hazırlıyoruz, biz bunu meclise kadar taşıyacağız. Seçimlerden hemen sonra biz bunu gündeme getireceğiz.
Sivil toplum örgütleri olarak gereken yerlere başvuracağız dava açacağız.Tabi bunu hemşerimiz olan Haşim Kılıç beye bunu danışacağız.Dedi.

Ancak kanal spikeri mikrofonu Avanos halkına uzattı. Avanos halkı ise direk olarak Nevşehir cevabını verdi. Ziraa Avanos ilçesinin olası Kırşehir’e bağlanması sonucunda, Avanos’ta yüzlerce aracın plakası değişecek. İnsanların tamamanın nüfus cüzdanları değişecek. Ayrıca Nevşehir Avanos’a 16 kilometre, Kırşehir ise 90 kilometre bu insanlar devlette olan işlerini nasıl halledecekler ?