KIŞ AYLARININ DOĞAL İLACI KARA ÜZÜM ...!
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Sayın İbrahim Salaş Kış gelirken vatandaşlarımıza Sağlıklı yaşam için bol bol üzüm yiyin tavsiyesinde bulundu.

Kış aylarının doğal ilacı Kara Üzüm olduğunu belirten NTB Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehirimizde  bol miktarda üretilen kara üzüm, kan yapıcı özelliği ile kalp krizi ve felç riskini en aza indirerek hastalıklara karşı doğal koruma sağlıyor dedi.


Salaş,Bu konuda uzmanların söylemlerine göre Kanser ve hipertansiyon tedavilerinde de kullanılan kara üzüm, E vitamininden 50 kat daha faydalı bir özelliğe sahip. Kara üzüm, içindeki antioksidan sayesinde vücudu, kendi içerisinde oluşan ya da dış çevre koşullarından kaynaklanan serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden koruyor. Hemen hemen tüm Nevşehirlilerin evinde mutlaka bulunan ve Faydaları saymakla bitmeyen kara üzüm, DNA hasarını azaltarak kanserin oluşum riskini azaltıyor.

Kana çabuk karışıyor

Kara üzümün kana çok çabuk karıştığından dolayı özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudun direncini arttıran koruyucu bir kalkan görevi gördüğünü aktaran NTB Başkanı Salaş, “Ama biz şöyle bir tavsiyede bulunuyoruz. İnsanlar hasta olduktan sonra değil Bu kültürümüzü kış girişinde yemeye başlayalım. Lütfen devam ettirelim” dedi.

İlaç yerine kara üzüm

Kara üzümün faydalarının bilim adamları tarafından da ispatlandığına dikkat çeken Başkan Salaş, “Bunun bilimsel araştırmaları da var. Bilim adamları da bunun faydalarını anlatıyor. Lütfen insanlar günde 15 habbe kara üzüm tüketsin. Nevşehir pekmezi veya üzüm ürünlerinden tüketsinler. Hem kendimizi düşünmüş olalım hem de sağlığımız yerinde olursa; bir vatandaş olarak kendimize, ailemize ve ülkemize daha verimli oluruz. Biliyorsunuz artık insanlar antibiyotik ilaçlardan belli bir süreden sonra bıkıyorlar. İlaç da kullanılsa zaten bir hafta sonra etkisini gösteriyor. Onun için ilaç yerine üzüm ve pekmez yiyelim” diye konuştu.

Kara üzüm kana çok çabuk karışan bir madde olduğundan İçindeki çekirdeğiyle birlikte yenildiği takdirde faydaları daha da çoğalıyor. Kara üzümün kana çok çabuk karıştığından dolayı özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudun direncini arttıran koruyucu bir kalkan görevi görüyor. Uzmanlar, her gün 15 tane kara üzüm yemeyi tavsiye ediyor. Şahsen bende Meşhur Nevşehir kuru üzümünden cebimde mutlaka bulunduruyorum.Ve şehrimizin bu önemli besin değeri olan Kuru Üzümden herkesin istifade etmesini tavsiye ediyorum dedi.