Kar yağmadan lastik değişikliği yaptıran vatandaşlar lastikçilerde yoğunluğa sebep oluyor.

Ülke genelinde 1 Aralık itibariyle zorunlu hale getirilen kışlık oto lastiği takma zorunluluğu Ürgüp'te de oto lastikçilerin iş yoğunluğu artırdı. Lastikçiler, araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle doldu.

İlçede yeni açtığı işyerinde oto lastik satışı ve tamiratı yapan Fikret Barhan, havanın soğuması ve 1 aralık itibariyle mecburi hale gelen kışlık lastik takma zorunluğu nedeniyle son bir haftadır işlerinde yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Barhan, "Ürgüp soğuk kış memleketi olarak anılıyor. Kışı çok sert ve çetin geçtiği için araç sahiplerinin mutlaka kışlık lastik taktırmalarını istiyoruz. İşlerimiz yılda iki kez yani bu aylarda ve bahar aylarında yoğunluk kazanıyor. Allah’a şükür şuan işlerimizden oldukça memnunuz." dedi.

Araç sahiplerini araçlarının kışlık lastiklerini değiştirmesi konusunda uyaran Barhan, "İlçemizde kış sert ve karlı geçiyor. Bu bakımdan yazlık lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir. Lastik değiştirme ve rot balans fiyatlarında geçen yıla oranla her hangi bir değişiklik olmadı. 4 lastik sökme ve değiştirme 40 TL bu işlemi yaparken ayrıca balansı da ücretsiz yapıyoruz." diye konuştu.