NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlediği kısa metrajlı film yarışması konusunda Nevşehir Kamuoyunu bilgilendirdi.

Açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığımızca, TÜVTURK’ ün sponsorluğunda trafik güvenliği konusunda yol kullanıcılarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, onlara trafikte doğru davranışların kazandırılması ve elde edilecek materyallerin bilgilendirme çalışmalarında kullanılması amacıyla, 05 Kasım 2014 – 11 Nisan 2015 tarihleri arasında “Trafik Güvenliği Konulu Spot Film Yarışması” düzenlenecektir.

Eserlerin Teslim Başlangıcı: 01 Nisan 2015, Eserlerin Teslim Bitişi: 11 Eylül 2015, Jüri Değerlendirmesi: 21 – 29 Eylül 2015, Sonuçların Duyurulması: 30 Eylül 2015.

Karayolu trafik güvenliğine ilişkin hazırlanacak en az 30 saniye, en fazla 3 dakika süreli spot filmlerde işlenebilecek konular:  Karayolu trafik güvenliği kapsamında; Yaya güvenliği, Emniyet kemeri (arka koltukta emniyet kemeri), Araç içerisinde güvenlik, Karşıdan karşıya geçme, Okul servisinde güvenlik, Şerit ihlali, Bisiklet, kaykay, paten vb. araçları kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar, Trafikte gece uyulması gereken kurallar, Trafik levhalarının tanıtımı, Trafikte yapılmaması gereken tehlikeli hareketler vb. Araç bakımı, muayenesi ve lastikler. Trafik güvenliğine yönelik alanları konu edilecektir.

Yol kullanıcıları olan sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilgi ve bilincinin artırılması, vatandaşlarımızın ilgisinin trafik güvenliğine yöneltilmesi, onlara trafikte doğru tutum ve davranışların kazandırılması ve elde edilecek materyallerin bilgilendirme çalışmalarında kullanılması amaçlanmaktadır.

Yarışma, değerlendirme jürisinin 1. ve 2. derece yakınları dışında gerçek - tüzel kişi ve yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin bireysel veya toplu halde herkesin katılımına açıktır.

Yarışmacılar, eser sınırlaması olmaksızın, film veya filmlerle yarışmaya katılabilirler. 18 yaşından küçük yarışmacılar için yasal veli veya vasisinin de onayı gereklidir.

Jüri değerlendirmeyi genel olarak anlatım yetkinliğini (Görsel zenginlik, kurgu, amaca uygunluk vb. açıları) dikkate alarak yapacaktır.

Filmler, trafik güvenliği ile ilgili doğru bilgi ve tutumları içeren, bu amaçlar doğrultusunda fikri altyapısı ve bütünlüğü sağlanacaktır. Filmler için üretilen tüm ürün ve hizmetler, bu fikri altyapı ve bütünlük çerçevesi içerisinde hazırlanacaktır. 

Yarışmaya jenerik hariç en az 45 saniye en fazla 3 dakika süreli, dublajları yapılmış, en az 24 kare/saniye olarak izlenecek şekilde FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ formatında hazırlayarak soft copy (bilgisayar data halleri) ile DVD ortamında sunulacak olan kısa filmler katılabilir.

Filmlerin yapımı için hiçbir şekilde sponsor kullanılamaz. Filmin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel ve sesli içerik kullanılamaz.

Filmlerin, senaryo, görsel, işitsel vb. gibi malzemeleri dahil olmak üzere bizzat katılımcı tarafından üretilmiş veya kullanım haklarının katılımcıda olması, daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmamış, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir.

Eserlerin Kullanım Hakkı: Yarışmaya katılan bütün eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olacaktır. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yarışma yolu ile elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, hazırlanan ürün ve hizmetlerden kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.

Yarışmacılar katılım formunu imzalayarak şartname hükümlerini tamamen kabul ettiklerini belirteceklerdir.

Eserlerle Gönderilecek Bilgi ve Belgeler:

Hazırlanan eser, içeriğinde katılımcının adı-soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, iletişim bilgileri ile “Eserin, senaryo, görsel, işitsel vb. gibi malzemeleri dahil olmak üzere bizzat tarafımca/tarafımızca/ kurumumuzca üretildiğini veya kullanım haklarının tarafımda/tarafımızda/ kurumumuzda olduğunu, daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmadığını, özgün ve telif haklarının satılmamış olduğunu taahhüt ederim/ederiz. Yarışma şartnamesi tarafımca/tarafımızca/kurumumuzca okunmuş, telif haklarının 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne geçeceği başta olmak üzere tüm şartları kabul ederim/ederiz.” yazısının bulunduğu katılım formu ile birlikte teslim edilecektir.

Filmler çekildikleri orijinal formatının yanı sıra bir kopya da Standart DVD formatında kırılma ve bozulmalarını engelleyecek kaplar içerisinde teslim edilecektir. DVD’lerin ve kutuların üzerlerine yapımcı ve yönetmenin adı, soyadı; filmin adı, süresi, yapım tarihi yazılmalıdır.

Yarışmaya katılan filme ait senaryonun yazılı bir özetinin de (Sinopsis) teslim edilmesi gerekmektedir.