Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın, KOP Bölgesi’nde,  Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması (OKASS) Mali Destek Programı kapsamında, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de  ortak olduğu “Kitaplar Konuşuyor Nevşehir Okuyor Projesi”ne ilişkin protokol imzalandı. Nevşehir Belediye Başkanı ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostan’ın imzaladığı protokol ile, Nevşehir merkezde ortaokul kademesi 5.sınıfta eğitim alan yaklaşık 2.000 öğrencinin, öğretmen ve ebeveynleriyle birlikte kitap okuma faaliyetleri yaparak, bu şekilde kitap okuma alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor.

“Kitaplar Konuşuyor-Nevşehir Okuyor” isimli proje için protokol imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kitap okuma alışkanlığın kazandırılması adına oldukça önem taşıdığına inandıkları projenin başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğine inandıklarını söyledi. Ünver, kültürel alandaki gelişimin sağlanmasında da önem taşıdığına inandıkları Kitaplar Konuşuyor-Nevşehir Okuyor isimli proje ile , Nevşehir merkezde tüm vatandaşların kolaylıkla ulaşabilecekleri, günlük yaşamlarında istediklerinde sadece kitap okuma amacıyla vakit geçirebilecekleri bir “Kitap Okuma Parkı” (KOP)’nın da oluşturulacağını ifade etti.

Ünver projeye sağladıkları katkılardan dolayı  KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostan’a teşekkür etti.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostan’ da imza töreninde yaptığı konuşmada, Konya OvaSI Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak ,çalışma alanına giren Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ da öğrencierin ve vatandaşların okuma alışkanlıklarının artırılması ve okuma kültürünün sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla KOP Okuyor Projes’ni uygulamaya aldıklarını belirterek, Nevşehir Belediyesi’nin hazırladığı Kitaplar Konuşuyor-Nevşehir Okuyor isimli projenin de mali destek almaya hak kazandığını belirterek, projenin başarılı bir şekilde tamamlanması dileğinde bulundu.
Daha sonra projeye ilişkin olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostan  tarafından protokol imzalandı.
6 ay süre ile devam etmesi planlanan proje ile oluşturulacak Kitap Okuma Parkı’nda ayrıca  kitap şeklinde tasarlanmış sensörlü banklar yer alacak. Vatandaşlar banka oturduklarında, kitap tanıtımlarını dinleyebilecekler.  Kitap Okuma Parkında, bir de  sokak kitaplığı oluşturulacak. Tanıtımı yapılan kitaplar, kitaplıkta sergilenerek, vatandaşın ilgi alanına giren kitapları ücretsiz olarak temin etmeleri sağlanacak.

Proje ile birlikte ilk, orta, lise ve dengi okulların ve vatandaşların kitap bağışı yapmaları için, şehrin belirli noktalarına  kitap kumbaraları yerleştirilecek ve söz konusu kitaplar  Nevşehir Belediyesi tarafından derlenecek.

Proje sürecinde okullarda okuma yarışmaları düzenlenecek, derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.